Jeugdleden weer op eigen initiatief aan het sporten

Terwijl we bij OVVO nog druk bezig zijn om weer, volgens de strenge richtlijnen van het RIVM en de gemeente Stichtse Vecht/Utrecht, te kunnen sporten. Hebben een aantal jeugdleden op eigen initiatief alvast de eerste stappen weer gezet. Lees hieronder hun verslag:


Beachkorfbal Haarijnse Plas:

zitten we al weer weken thuis, zonder school, korfbal, vriendjes en vriendinnetjes. Wat een saaie bedoening! Maar er is eindelijk goed nieuws: De kids onder 12 jaar mogen vanaf nu weer samen sporten!! Yeah!!

Er word enthousiast op gereageerd. “Eindelijk weer korfballen en zie ik iedereen weer”. Thuis werd er gelijk gevraagd of het beachkorfbal nog door zou gaan. Ik zei dat dat nog allemaal onduidelijk was. Maar nu we toch weer mogen sporten dacht ik: “We gaan gewoon zelf beachkorfballen”. Met de Haarijnse plas om de hoek is dit natuurlijk appeltje eitje.

Gisteren Jeroen gecontact (vader van Fleur en Amber uit de E’tjes en natuurlijk oudere dochter Iris) of hij dit een leuk idee vond. “Ja, tuurlijk! Ik regel de palen”. TOP! Ik gelijk de uitnodiging verstuurd in de E1 tm E6 App. Uiteindelijk 10 kinderen die graag wilde meedoen. 

Zondag om 13:00 was het dan zover. De kids kwamen om en om aan en Curtis (vader Joël) haalde ff een lekker bakkie koffie voor de vaders, en Iris bij de KFC.

De teams werden gemaakt door Mike en Jurre met het bekende ‘pispoten’, schat ligt boven zonder trucjes….

We hadden team WIT (Jurre, Fleur, Joël, Lotte en Ramon ), onder begeleiding van Coach Iris en team BLAUW ( Mike, Amber, Owen, Joshua en Levi) onder begeleiding van Coach Sophie. 

Nadat de spelregels duidelijk waren gemaakt ( vooral dat je op de bal mocht duiken, werd met luid gejuich op gereageerd😅) konden we van start gaan. We speelden om te beginnen 2x 15 min, 4 tegen 4, met beide teams 1 wissel, want het zou een zware slopende wedstrijd worden in het mulle zand van “De Haarijn”. 

Het leek wel of de kids gewoon elke week getraind hadden, want er werd weinig gemist ( de uitleen korven hebben hun werk goed gedaan). Al snel liep team Blauw uit naar een 2-0 voorsprong. Maar team Wit liet zich niet kennen en kwam op volharding terug naar 2-2 met keihard ploeteren. (Af en toe leek het wel rugby 😂). Met een 6-4 voorsprong voor team Wit gingen we rusten. Pakje drinken, en de welbekende banaan voor in de rust werden genuttigd. De kids hadden nog genoeg energie en gingen in de rust nog even lekker water en zand gevechten houden🙈. De 2e helft ging van start en de “rugby taferelen” gingen gestaagd verder. Team Blauw liep rustig uit naar een 8-4 voorsprong en won uiteindelijk met 10-6.

Heerlijk om de kids weer ff bezig te zien. Kan niet wachten tot we weer echt aan de bak gaan op het veld. 

Tot snel!