Klaverjassen 2018/2019: de ontknoping

Het komt bij grote wielerrondes nog wel eens voor: na duizenden kilometers koers zitten er slechts seconden tussen de nummers 1 en 2. Dat gebeurt ook wel eens (maar dan in punten) bij klaverjascompetities. Daarover later meer.

Afgelopen vrijdag was de vierde en laatste van de klaverjasavonden dit seizoen. De avond was weer goed bezet met 7 tafels. De traditionele poedelprijs was voor Bas Noordermeer die, uit respect voor de winnaars, niet met hen op de foto wilde. De derde prijs was een prooi voor kersverse vader Martijn Roos. Runner-up van de avond was Ronald van Liempdt en de winnaar was ook een Ronald maar dan Siebes geheten.

En dan de seizoensuitslag. Pleun Visser had bij de start van de avond een ogenschijnlijk onoverbrugbare voorsprong van 631 punten op nummer twee, Paul Hoijtink. Hij had dan ook zeer constant gepresteerd met drie tweede plaatsen. Echter, deze avond liep het niet zoals voorgaande avonden. Lag het aan de kaarten, of was het toch het voorzichtige spel wat je speelt als de overwinning voor het grijpen ligt? Alleen Pleun zal het weten. Feit is dat hij, na 4 avonden en 64 potjes klaverjassen, op 30 punten de competitie…….. won!  Jaap van Bruggen kwam dat, met een totaal van 19.560 punten, net tekort. Helaas, maar toch een mooie prestatie! Marianne Markerink werd met een puntentotaal van 19.439 verdienstelijk derde. Zij bezorgde haar man Ben daarmee een trauma voor in ieder geval een jaar. Broodkaarter Rob van der Vaart behaalde de poedelprijs. Zelfs topsporters hebben wel eens een minder seizoen.
Pleun kreeg, naast felicitaties, cadeau en taart, de wisselbeker (formaat Champions League) mee naar huis.

Rianne en Samantha kregen een zoete versnapering als dank voor hun inzet tijdens de klaverjasavonden. Zij zorgden voor de inwendige mens het afgelopen seizoen. Bedankt namens alle deelnemers!

Tenslotte een woord van dank aan Pim en Henk die de competitie hebben georganiseerd. Fantastisch gedaan weer en op naar volgend seizoen!Over volgend seizoen gesproken: er wordt gefluisterd dat er volgend jaar geen vier maar vijf avonden zullen zijn. Houdt de site in de gaten en wordt vervolgd!

Dagklassement

Eindklassement