Korfbalhonger

Korbalhonger

Noteer dit woord alvast voor ‘het woord van het jaar’, korfbalhonger. Door de maatregelen tegen corona raken we elkaar niet of nauwelijks aan.

Hierdoor ontstaat bij sommige mensen ‘huidhonger’: de intense behoefte aan lichamelijk contact. Ik wil ‘Korfbalhonger’ toevoegen aan mijn primaire ‘levens’behoefte. Wat heb ik het gemist de afgelopen periode. Met heel veel plezier reed ik zaterdag dan ook weer het OVVO-veld om al mijn vrienden en bekenden weer te ontmoeten en te gaan genieten van, hoop ik, leuke korfbalwedstrijden en een heerlijke kantinedienst. Op het veld aangekomen blijft het wat lastig en onwennig, hoe begroeten we elkaar? Het liefst geef ik sommige een dikke ‘hug’, maar ik geef toe bij anderen ben je blij dat je op 1,5 meter moet blijven. (Dit is ongetwijfeld wederzijds).

Eenmaal in de kantine aangekomen zie ik hoe netjes en mooi alles is geregeld en beplakt. De kantinecommissie heeft wederom op de achtergrond heel veel goed werkt verricht. Er is een mooie bewegwijzering en zelfs plasticschotten zij aanwezig, zodat we gebruik kunnen maken van onze kantine conform de corona richtlijnen. De regels zijn helder en duidelijk, je mag alleen in de kantine zitten en iets bestellen en anders moet je doorlopen naar buiten. En, zo merkte is zaterdag, als het regent en er zijn teveel mensen in de kantine, dan vraagt onze nestor Jaap Fokker vriendelijk of we met zijn allen de regels in acht willen nemen, waarop vervolgens iedereen naar buiten gaat. Naar buiten gaan is nl ook geen straf, er is een hele mooie overkapping. Deze week komen, aldus Thijs en Hedde, de dakplaten en dan….. kunnen we allen lekker droog buiten zitten.

Op het veld ben ik blij verrast vanwege het nieuwe normaal. Mark de Vries staat heerlijk gedreven het 3e team te coachen. Remco heeft zijn wondersloffen toch nog niet weggegooid en gaat in het 3e spelen en Anouk Mentink is ook weer terug in het blauw witte shirt. Wat een talententeam is dit. Ik denk (en verwacht) dat zij ‘hoge ogen’ gaan gooien in de competitie.

Tussendoor is Rob vd Wilt bezig het geheime wapen van de D1 te preparen. Zij hebben geen toverdrank, maar krijgen elke wedstrijd vers fruit, zo vertelt hij. Dus niet doorvertellen, maar ze spelen er super op. In de selectie van het 1e en 2e zie ik allereerst veel krukken. Dit bedoel ik in dit geval letterlijk. Al voor de competitie begint zijn er een paar selectiespelers helaas geblesseerd. Ik hoop dat Pim en Kirsten hen weer snel kunnen ‘pimpen’, zodat zij er straks bij de competitie weer fit bij kunnen zijn.

Gelukkig zijn er nog genoeg topspeler over om mij deze middag te vermaken van een heerlijke pot leuk korfbal. OVVO creëerde vandaag heel veel mooie kansen. Helaas hoort hier nog steeds bij dat niet alles erin gaat, maar hier wordt aan gewerkt zal ik maar zeggen. Wat zeker nog vermeld moet worden is dat de wedstrijd van het 1ste werd gefloten door Stijn de kapitein. Grote bewondering voor hem hoe hij in het veld staat en de wedstrijd weet te dirigeren. Als Stefan met zijn heer onder de korf wat staat te duwen en trekken, zegt Stijn : “heren handen omhoog ik wil zien wat er gebeurd”. En ja, beide heren doen meteen hun handen omhoog. Top Stijn, je hebt duidelijk het gezag in het veld.

Bij het nieuwe normaal hoort straks ook een nieuwe voorzitter. We weten allen dat Johan Dorst #goedbezig# zich beschikbaar heeft gesteld. Vanuit mijn ooghoek zie ik hem overleggen met de ‘oud’- voorzitter José. “Waar zullen ze het over hebben?”, vraag ik me af. “Welke tips en adviezen geeft José ? ” Er kan natuurlijk ook nog steeds een andere kandidaat komen. Nu weet ik dat Frank Niekerk naast zijn werk als korfbalscout, ook deze ambitie heeft. We zullen afwachten of hij deze ambitie ook officieel kenbaar gaat maken.

Het nieuwe normaal, misschien kunnen we straks ook kijken wat we ‘normaal’ vinden binnen onze vereniging. Waar willen we naartoe werken als vereniging?

– Wat willen we op sportief gebied?

– Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze vereniging nog gezelliger wordt?

– En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ons huishoudboekje (de financiën) op orde hebben en houden?

En dan de belangrijke vervolg vraag, “Wat kun je zelf doen, dat het beter wordt?”

Ik krijg regelmatig app’jes, mails of reacties op FB over mijn columns. Misschien kunnen we nu al reageren op deze 3 punten?

Suggesties en ideeën en mooie initiatieven zijn van harte welkom.

Ik heb alvast één idee. Zaterdagavond kreeg ik een app’je van mijn dochter: “we gaan pizza eten bij OVVO”. Ik dacht, de volgende keer moeten we ervoor zorgen dat we avondmaaltijden gaan verkopen. Vuurkorven voor de overkapping hebben staan, zodat we na de wedstrijden langer bij OVVO kunnen blijven. Dit is gezelliger én meteen meer omzet. Ik ben bereid om af en toe zo’n avond bar dienst te gaan draaien.

Wie volgt met ideeën en suggesties (het liefst ook met een aanbod). Alvast ontzettend bedankt.

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik, mijn korfbalhonger is voorlopig niet gestild.

Groet Jacqueline