Laurens Verkerk geslaagd voor KT3 trainerscursus

We hebben bij OVVO weer een trainer erbij die geslaagd is voor de trainersopleiding KT3. Op 13 oktober is Laurens Verkerk (trainer OVVO B1) officieel gestart met zijn KT3 cursus. Deze cursus bestaat uit negen centrale bijeenkomsten en een examen. De docenten van deze cursus waren Gert Krook en Dennis Doves bij KZ in Koog aan de Zaan.


In de KT3 staat het proces centraal dat een trainer doorloopt: vanuit de wedstrijd korfbalacties uitwerken naar thema’s en trainingen die aansluiten bij het niveau, talent en motivatie van de ploeg. Hoe kom ik van wedstrijd naar training? Welke thema’s passen bij mijn ploeg? Hoe creëer ik een omgeving waar spelers zich ontwikkelen? Wat is een efficiënte manier van coachen?  


Naast de bijeenkomsten moesten de cursisten opdrachten maken en ook opdrachten uitvoeren met hun eigen team. Daarnaast werd er ook een korfbal league wedstrijd gekeken in de zaal tussen KZ 1 en Fortuna 1 waarbij er verloren werd door Fortuna. De cursisten kregen de opdracht om de wedstrijd te analyseren en de voorbespreking voor te bereiden voor de return wedstrijd vanuit het oogpunt van de coach van de verliezende ploeg Fortuna. Er werd gekeken wat er allemaal verbeterd of gedaan zou moeten worden om de return wedstrijd tegen KZ 1 te winnen.


Ook liepen de cursisten tijdens de korfbal challenge in december mee met een district team om daar te zien wat de coaches allemaal doen en vertellen tegen het team tijdens zo’n toernooi. Laurens liep deze dag mee met Noord West U17. Deze opdracht werd als erg leerzaam beschouwd.


Foto: Gertrude de Vries


Op dinsdagavond 14 mei kwam er een examinator van het KNKV bij OVVO langs bij de training van de B1 waar Laurens in 45 minuten een training moest geven. Bij deze training kwamen twee verschillende thema’s aanbod en deze moesten ook terug komen tijdens de partij vorm. De training verliep goed en de OVVO B1 werkte super goed mee. Na deze 45 minuten volgde er een gesprek met de examinator over hoe het gegaan is en kreeg Laurens te horen dat hij geslaagd was voor het examen.Gisteren op 2 juni kwamen alle cursisten bij elkaar bij Blauw Wit in Amsterdam. Eerst werd er gezamenlijk gekeken naar de wedstrijd tussen Blauw Wit 1 en Fortuna 1 en vervolgens was de uitreiking van de certificaten. En werd er gezellig samen afgesloten met een pizza en een drankje.Gefeliciteerd Laurens met het behalen van je KT3 opleiding!


Zelf interesse in een trainerscursus? Klik dan hier!