Laurens Verkerk in de Oekraïne

Afgelopen week ben ik naar een kindertehuis Childrens Path in Velyki Mosty, Oekraïne gegaan. In 2010, 2011, 2012 en 2013 heb ik meegeholpen als vrijwilliger bij de bouw van dit kindertehuis. In 2015 is het kindertehuis geopend en werd er gestart met de opvang van 2 kinderen. Inmiddels ben ik na de opening alweer voor de tweede keer teruggegaan naar het kindertehuis en geeft deze nu aan 25 kinderen weeskinderen onderdak.

Er wordt heel goed voor de kinderen gezorgd, ze krijgen goed te eten, ze krijgen hulp bij het naar school gaan, het maken van huiswerk en er worden activiteiten met de kinderen gedaan. Ik heb de kinderen eens verteld wat voor sport ik zelf beoefen oftewel korfbal! Een voor de kinderen onbekende sport waar ze wel gelijk heel erg enthousiast over waren. Sinds dat moment heb ik een droom gehad om de kinderen te laten korfballen en te laten zien hoe het spelletje gespeeld wordt.

Ik ben op zoek gegaan naar Korfbal in Oekraïne en kwam in de grote stad Lviv uit waar er sinds een paar jaar gekorfbald wordt. Na contact opgenomen te hebben bleken zij de palen en voetstuk te kunnen maken. De korven en ballen heb ik in Nederland gekocht en laten opsturen. Afgelopen week was ik in Oekraïne, niet alleen om iedereen weer te zien maar ook om mijn droom te verwezenlijken.

Dankzij de Bazar Open Hof in Maarssen heb ik een bedrag gekregen om dit te kunnen bekostigen en de kinderen aan het korfballen te krijgen. Er zijn inmiddels twee korfbalpalen met voetstuk en mand en 4 korfbalballen aangekomen in gebruik genomen door de lieve kinderen van het kindertehuis. Dus het korfballen kon beginnen en de kids zijn super enthousiast! 

De man die het kindertehuis heeft opgericht zei tegen mij: “Nu wordt er op twee plekken in Oekraïne gekorfbald, in Lviv de grote stad en hier in Velyki Mosty bij het kindertehuis”.

Ook ben ik enorm blij dat ik van korfbalvereniging OVVO/De Kroon toezegging gekregen heb om de oude OVVO/De Kroon wedstrijdshirts aan te bieden aan de kinderen in het kindertehuis in Velyki Mosty.

Laurens Verkerk samen met oprichter van Childrens Path Nikolay Shagarov.