Mijn OVVO-hart klopt weer

Enige tijd geleden zat ik op de bank toen mijn zoon zei: “Zeg mam” en hij was even stil. Ik denk dat menig moeder deze toon misschien wel herkent. Het is de toon waardoor mijn antenne omhoog gaat. Het is de toon dat je weet, dit gaat mij geld kosten, of hij wil iets bijzonders van je. Hij ging verder, “Zeg mam, ik ga samen met Lisanne de C3 trainen en coachen, maar we zoeken er nog iemand bij. Weet jij iemand?” Ik heb vervolgens echt de hele ledenlijst erbij gehaald, want ik heb het ook druk, geen tijd, andere dingen die ik wil doen, maar uiteindelijk sta ik nu dus als assistent van de assistent samen met Thijs en Lisanne de C3 trainen te geven.

  
Het begon voor mij woensdag op de training met maar liefst 12 kinderen. Een enorme energie en gezelligheid, dat is de C3. We wilden een oefening gaan doen waarbij we de doorloopbal uit ‘de ruimte’ aangeven. De kinderen keken meteen omhoog naar de lucht. Er werd gesproken over Ufo’s en astronauten en uiteindelijk lagen ze slap lachend op de grond. Ik heb toen nog maar niet gezegd dat het ook belangrijk is om op tijd in te snijden, ik verwacht hier ook wel weer wat hilariteit bij. Toen ik dit zag dacht ik, “dit wordt wat mij betreft een leuk seizoen, ik ben blij dat ik ben gevraagd”.


Vanochtend moet de C3 bij Synergo korfballen, samen met zo blijkt heel veel andere jeugd van OVVO. Ik ga lekker op de fiets en kreeg weer flashbacks naar de goede oude tijd. Toen we ook op de fiets naar Synergo (Samos) gingen en dan langs de befaamde, beroemde of beruchte ‘Rode Brug’ kwamen. Waar wij dan dames zagen staan in hun bootjes, die al naar ons stonden te juichen en wenken. Je weet als topsporter heb je echt veel fans.


Bij Synergo was het heel gezellig. Mooi weer een hele sportieve tegenstander en leuk publiek. Het is en was wat mij betreft een super oefendag. Dus snel weer op de fiets, op naar het eigen OVVO-veld.Ik was nog net op tijd voor de after-party. Paul, Pim en Kempie hebben voor een super BBQ gezorgd. Wat een succes is dit! Er zitten maar liefst 133 mensen gezellig op ons terras te eten. Wat een heerlijk ouderwetse gezelligheid. Afgeslankte Jeroen samen met Barry achter de bar. Desiree die weer in de keuken bezig is (waar is Dick denk ik dan?) Jaap en Thijs Manten in overleg over nóg een uitbouw. De voorzitter die zit te stralen en heel veel (oudere) jeugd. Ik zit op de bank en denk steeds: “wat zijn ze allemaal groot geworden!”. Zeer waarschijnlijk denkt deze jeugd: “wat is zij oud geworden!”. 


Ik heb echt weer genoten, de gezelligheid, de sfeer, de verhalen over de nieuwe woning van Henk, de trouwring van Joost, kleine Kiki die over de grond kruipt, Eli die de zorgt voor de entertaining, Mano wat mij betreft de nieuwe Bjorn Borg van OVVO, het (bier)schieten met Luka vanaf de middenlijn en het verhaal over Winnie de Poeh met een mes. Heerlijk. dank hiervoor. Dit is een mooie start van het seizoen.


Ik hoorde vandaag iemand zeggen: “Dit is balsem voor de ziel”.Tsja mooier kan ik het niet formuleren.


Groet Jacqueline