Mixtoernooi groot succes

Zaterdagmorgen 6 maart, de ijsbloemen nog op de ramen, maar een strakblauwe lucht en stralende zon. Dit belooft veel goeds voor het Mixtoernooi van de D+E jeugd en de A t/m C jeugd. Even na half 10 zijn de eerste kinderen al op het veld en staan te springen om weer lekker wedstrijdjes te mogen korfballen! Voor de kinderen uit de E is het helemaal een bijzondere dag, want ze gaan voor het eerst in 2 vakken korfballen (ojee, op een heel groot veld en o ja, ook nog samen met die grote kinderen uit de D!).


Je merkte in de eerste 2 rondes dat het voor iedereen even wennen was om in deze gemixte samenstelling van D- en E-spelers te korfballen, maar bij de 2e wedstrijd ging dat al een stuk beter en in de 3e en 4e wedstrijd zou je bijna het niveauverschil tussen de spelers al niet meer kunnen zien. Ter verhoging van de feestvreugde telden de doelpunten van de E-spelers ook nog eens voor twee.  Aan de teambegeleiders elke wedstrijd weer de puzzel om de spelers lekker te mixen en niet alleen binnen het eigen team, maar ook nog qua vakken enigszins af te stemmen op de tegenstanders om het een beetje leuk en eerlijk te houden. Johan, Mirjam, Sjoukje, Meta, Guido bedankt hiervoor en natuurlijk ook Jeroen, Tjitske en Nikita voor alle support hier aan de teams en teambegeleiders zodat er voor de E-spelers ook een bekend gezicht op het veld rondliep.


Tijdens het toernooi in de ochtend wist de organisatie onder leiding van Margreet en Bart prachtige ploegen te strikken. Zo waren PKC, DVO, TOP en zelfs Team NL bereid om naar OVVO ‘af te reizen’. Hoogstaand korfbal hebben gezien en zeer gevarieerde uitslagen. Veel doelpunten, weinig doelpunten, grote verschillen en nipte overwinningen. Er werden flinke duels onderling uitgevochten en er zal aan menig keukentafel met D- en E-kids in één familie nog verder gekletst worden omdat er tegen elkaar gespeeld werd.


Uitslagen D+E

OVVO – TOP                 0-2

PKC – DVO                    1-2

Team NL – OVVO          4-0

TOP – PKC                     0-1

DVO – Team NL             8-1

OVVO – PKC                  0-5

TOP – DVO                    3-1

Team NL – PKC              0-8

TOP – Team NL              2-2      

OVVO – DVO                 4-5


PKC en DVO hadden na alle gespeelde wedstrijden beide 6 punten en uiteindelijk is op basis van doelsaldo PKC als winnaar aangewezen. Op de 3e plaats is geëindigd TOP, op de 4e plaats Team NL en, sportief als OVVO altijd is, heeft zij de punten deze keer gegund aan de bezoekende vereniging.

Bovenstaande wedstrijden werden in goede banen geleid door scheidsrechters Paul, Jippe, Tako, Wiebe, Stijn en Mario (bedankt heren!!) en tussen de wedstrijden door konden de kinderen even genieten van OVVO Koek & Zopie in de overkapping: Barry, Judith, Anneke, Sabine en Anita, bedankt voor de bemanning hiervan!


Om 11.45 uur was het toernooi voor de D- en E-spelers afgelopen en konden snel de voorbereidingen getroffen worden voor het middagtoernooi voor de A t/m C spelers. Daar klonk om 12.30 uur het fluitsignaal en wederom een grote groep stond klaar om van start te gaan. Dit keer waren het de doelpunten van de C-spelers die voor twee golden. Ook hier was het vanaf het begin genieten geblazen en hoorden we regelmatig: “Wat top dat we weer een partijtje kunnen spelen”.


Trainen is fijn, maar wedstrijden spelen is heerlijk. Dat vonden wij ook. Het was echt een topdag met veel blije gezichten, veel zon in alle opzichten en om het geheel in echte toernooisferen te brengen, knalde de muziek lekker uit de box (Youri, dank voor het lenen!). Het enige dat nog ontbrak aan deze perfecte ochtend was het publiek. Nog even geduld, lieve ouders en opa’s en oma’s…


Uitslagen A, B, C

Blauw Wit – Fortuna                 1-0

LDODK – Team NL                     6-0

KZ – Blauw Wit                          2-7

Fortuna – LDODK                      2-2

Team NL – KZ                            8-3

Blauw Wit – LDODK                   5-9

Fortuna – Team NL                    4-6

KZ -LDODK                               2-9

Fortuna – KZ                             7-6

Blauw Wit – Team NL    4-7


Poule-uitslag

1. LDODK  7pt

2. Team NL 6pt

3. Blauw Wit 4pt

4. Fortuna 3pt

5. KZ 0 pt


Dit concept is zeker voor herhaling vatbaar, dus er volgt zeker binnenkort nog een keer zo’n OVVO Mixtoernooi. Mocht je hier niet bij geweest zijn, geef je dan op voor de volgende. Echt heerlijk, zo’n dag waar je weer het gevoel hebt dat OVVO ondanks corona bruist!

Foto’s van het Mixtoernooi
Door: Margreet Zoutman, Sabine Siebes en Laurens Verkerk

« van 5 »