Oud-voorzitter Dik de Vor 50 jaar lid van OVVO  

Dit jaar/seizoen zijn een aantal leden heel lang lid van onze club, daarom een mooi initiatief van het bestuur om deze leden dit jubileumjaar in het zonnetje te zetten!
Samen met bestuurslid Monique van der Kruit waren we zaterdagmorgen op visite bij oud-voorzitter Dik de Vor en zijn vrouw.

 

Dik is sinds september 1973 lid van OVVO en werd in 1974 gevraagd om voorzitter te worden. Hij was, na Ab van der Vliet, van 1974 tot 1977 voorzitter en werd daarna opgevolgd door Cees van der Maas.

 

De club was blij met Dik de Vor, want hij was zélf geen korfballer, maar zijn kinderen Erik, Martin en Karin speelden wél bij OVVO. Dik was zeer enthousiast en was ook wekelijks samen met zijn vrouw bij de wedstrijden van het eerste aanwezig, zowel uit als thuis.

 

OVVO speelde in die jaren op de Stationsweg, en daar stond een oude kantine. Belangrijk in dit verhaal is dat bijna het gehele bestuur bij Bammens Verzinkerij werkte: penningmeester Jan de Wit, Anton en Jan Brouwer en Dik zelf natuurlijk. Zij hebben toen de kantine verbouwd en centrale verwarming geregeld, en dat allemaal via het bedrijf Bammens. Dik was in die jaren dus heel goed bezig met zowel het leiden van de club, als het technisch regelen en verbouwen van de kantine.

 

Dik (inmiddels 96 jaar en helaas de laatste jaren blind geworden) en zijn vrouw (92 jaar) wonen al heel lang in Maarssen, ook nog een lange tijd in Oud-Zuilen. Tegenwoordig wonen zij alweer een tijdje in de Vondel (Maria Dommer).

 

Monique had een mooie bos bloemen en appeltaart met slagroom meegenomen.

 

Fijn toch dat we elke keer weer zulke leuke herinneringen met elkaar mogen ophalen, daarom op naar de vólgende in de rij van jubilarissen!

 

Monique van der Kruit
Rob Brouwer