Verslag: Oude helden blijken gouden helden

Zoals wel bekend regelt Desiree eigenlijk elke week de bezetting van alle seniorenteams. Daar zitten makkelijke, moeilijke en onmogelijke weken bij wat vaak het gevolg is van het programma. Maar het lukt haar altijd weer om het rond te krijgen. Mede hierom zullen de selectieheren hebben bedacht: laten we haar eens een uitdaging geven. Op 10 selectieheren hadden we 1 heer in het buitenland, 1 heer geschorst en 4 geblesseerd. Daar is natuurlijk niet tegenop te boksen. Het programma was gelukkig voor de bovenste teams gunstig want A1, 3, 2 en 1 speelden achter elkaar thuis.

Als 3e hebben we gedurende het seizoen al Laurens, Roy en Matthias naar de selectie zien gaan en deze week waren we ook Tim en Joep kwijt waardoor we alleen Mark en Willem over hielden. A1-heren vullen al wekenlang dubbele programma’s en zo ook nu: Sem moest gelijk na zijn wedstrijd starten in 3 en hield dat knap lang vol. Hebben we nog een 4e heer? Het was druk op whatsapp deze week…. Eindresultaat: Jeroen stam werd deze week snel lid gemaakt en startte in 3. En het mooie is dat hij 1 van de besten van het veld was! Op de bank hadden we naast junioren toch ook graag ervaring en reboundkracht. Toen we Lambert vroegen als reserve kregen we vooral terug ‘ik ben 40 hè’ haha, maar Lambert deed in het laatste kwartier precies wat verwacht werd en pakte veel rebounds waarmee hij zijn vak enorm hielp. OVVO 3 speelde gelijk en staat nu 5 punten los. Het kampioenschap en promotie naar de reserve overgangsklasse kan ons bijna niet meer ontgaan. Resultaat van een prachtig seizoen waarin ‘oude helden’ als Hieke en Tim weer terugkeerden in het blauwe shirt.

Joep startte als ‘oude held’ in 2 en verdeelde en ondersteunde als de routinier die hij inmiddels is, superbelangrijk voor het team. En niet in paniek toen er een KVS heer nog even probeerde de boel op stelten te zetten in de laatste 10 minuten. ‘Oude helden’ Michelle en Willem waren toen ook al ingevallen en gezien het belang van de wedstrijd werd er alles aan gedaan: dit was een 4 punten wedstrijd. Chantal viel goed in en Yannick won prachtige rebounds in de eindfase. Met ook Marnick na lang blessureleed weer binnen de lijnen waren er genoeg lichtpuntjes. OVVO 2 won en maakt een stap naar lijfsbehoud in de hoofdklasse. Top!

Toen kwam 1. Vorige week raakte Kevin geblesseerd in de eindfase en na de wedstrijd waren we met de trainers al in overleg hoe we dit in hemelsnaam in gingen vullen. Erwin opperde ‘misschien toch een van de ervaren mannen van 3 nemen?’ en gezien de tegenstander van vandaag was dat een logische gedachte. Mid Fryslan heeft enorm veel lengte bij de heren, en daar moeten we wat tegenover zetten. Dus ging er al een berichtje naar Tim of hij er eens over na wilde denken zijn rentree te maken in de hoofdmacht. Nadat hij klaar was met lachen besefte hij dat het toch echt serieus was en konden we het over de inhoud hebben. Erwin kon Tim verzekeren dat hij niet de hele wedstrijd in het 1-1 verdedigen gedwongen zou worden en vooral in zijn kracht zou staan om rebounds te winnen. Dat kan Tim natuurlijk als de beste en in de laatste 2 veldwedstrijden met het 3e had Tim 12 goals gemaakt dus de scherpte was er ook. Ook deze ‘oude held’ ging akkoord en de rentree was een feit. We kunnen zo na de wedstrijd wel stellen dat deze keuze een schot in de roos was. Tim verdeelde, won duels en schoot ook nog raak in de belangrijke fase. Een vervelende blessure van Door dwong Michelle voor de 3e wedstrijd achter elkaar al vroeg in het veld in (voor rust al) en ook Willem kwam in de 2e helft Remco 2x afwisselen in de aanval. We kwamen bij na rust en de wedstrijd keerde. We kwamen gelijk en met een scherpe Bas kwamen we voor. De rust in dat vak was erg knap. Gaby speelde goed. Nicky speelde goed. En we kwamen voor. Michelle nam de leiding en stond iedereen aan te sporen. We ontdekten zelfs een geïrriteerde Henk in de eindfase die ook doeltreffend was toen het moest. Een prachtig moment vond ik het toen na een goal bij de vak wissel Remco weer Willem afloste en zijn heer vol in de 1-1 ging. Na 6 keer wijken plakte Remco nog steeds aan hem vast. Het was het signaal van onverzettelijkheid wat OVVO in de 2e helft had. Tim belichaamde dat misschien wel als meest en daar genoten we allemaal van. OVVO won met 17-15 en pakte hele, hele belangrijke bonuspunten nu de strijd los barst tegen de onderste 3 concurrenten

Een club ben je met zijn allen en als seniorencommissie ligt er deze weken wel een flinke uitdaging. Wil iedereen wel zijn middag opgeven om ergens anders reserve te zitten? We willen in dit geval Lambert, Sem, Mark, Joep, Hanneke, Natasja, Willem, Michelle en Tim enorm bedanken. Grote kans dat we ook de komende speeldagen jullie nog hard nodig hebben en hopelijk kunnen jullie ons dan ook uit de brand helpen. Hopelijk keren er wat heren terug uit de blessureboeg en kunnen we het allemaal wat beter bezetten. In ieder geval keert er eentje terug: de heer die gisteren als meest zenuwachtige jonge hond van ruim in de 30 stond te springen toen er werd gewonnen. Martijn mag volgende week eindelijk weer uit zijn kooi na deze prachtige week waarin Martijn en Reyni hun 2e dochter mochten verwelkomen. Zo is het ook prachtig om de kinderen rond te zien rennen op ons mooie nieuwe complex. We zijn een mooi clubje. Het meest trotse kind gisteren? Zonder twijfel Keet Backx.