OVVO C1 wint het NK en wordt Nederlands Kampioen!

Afgelopen zaterdag 25 juni 2022 werd het Nederlands Kampioenschap C-jeugd 1e klasse gehouden bij ckv Rheko in Rheden. Aangezien onze OVVO C1 zowel de eerste als tweede helft veldseizoen kampioen geworden is waren zij geplaatst om mee te doen met dit NK. Dit kregen zijn vorige week zondag om 23:30 telefonisch te horen. Niemand had verwacht dat er nog een Nederlands Kampioenschap zat aan te komen. Vanaf dat moment is alle focus gezet naar dit NK. 


Margreet en Rob werden aangesteld als teammanagers, naast de selectie trainingen van afgelopen week ging de C1 nog een half uurtje na afloop zelf trainen en zelf werd er op dinsdagavond nog een extra schot training ingelast om de C1 helemaal klaar te stomen voor het NK.


Dan was het zover! Zaterdag 25 juni 2022, de grote dag van het Nederlands Kampioenschap en de zenuwen waren voelbaar. Om 08:45 werd er verzameld op de parkeerplaats van OVVO. Daar nam Rob het woord en gaf nog aan dat een NK niet zomaar voor iedereen weggelegd is en dat iedereen er enorm van moest gaan genieten, oh ja en hij vermelde dat de laatste plaats behalen is lopend naar huis vanaf Rheden. Tot slot had die een verrassing voor de spelers en coaches. Samen met de vereniging, sponsor en ouders waren er NK shirts gemaakt met daarop het OVVO logo, de naam van de speler of coach en op de achterkant de opdruk NK Veld C-JEUGD ’21 – ’22.  Prachtige shirt en wat een fantastisch aandenken aan deze mooie dag die op het punt stond te gaan beginnen.


De prachtige NK shirts met logo en naam voorop
En de opdruk NK C-JEUGD ’21 – ’22 achterop

Alle spelers en coaches (bestaande uit de twee coaches Jozua van der Putten, Laurens Verkerk en de spelers en reserves Jelmar Siebes, Milan Siebes, Elias van Woudenberg, Jesper Zoutman, Jeroen de Rooij, Timo Loeve, Sarah Maat, Roos Maatman, Sanne van der Wilt, Lisa de Jong, Bo Leenstra en Lindy Diependaal) gingen met zo’n mooi shirt in de pocket en positieve vibes naar Rheden. Na aankomst en onze gemeld te hebben werd het kamp opgebouwd en werden er twee grote party tenten neergezet, onze thuisbasis in Rheden. Nog even omkleden, foto’s maken met de mooie shirts werd de focus daarna snel gelegd op de eerste wedstrijd OVVO C1 tegen Oranje Wit C1. Tijdens de bespreken nemen Laurens en Jozua het woord en vertellen ze hoe enorm trots ze zijn op de spelers en dat ze ook enorm trots op zichzelf mogen zijn dat ze hier staan op het NK. De nadruk lag op vooral enorm genieten van deze dag en alles geven waar nodig om zo een mooi mogelijke plek te behalen op het toernooi, en geen laatste want anders was het lopend naar huis. De opstelling en de tactieken werden doorgenomen en het warmlopen en inschieten kon beginnen.De eerste poule wedstrijd ging om 11:35 van start en we begonnen dit toernooi direct goed. Na hele prachtige doelpunten (was die extra schot training toch niet voor niets dinsdag) en mooie acties werd OVVO C1 beloond met de eerste overwinning. Ze wonnen 7-5 van Oranje Wit C1.

Na een korte pauze waar iedereen weer even kon gaan uitrusten werd weer de nieuwe opstelling doorgenomen en nog even geëvalueerd en terugekeken op de eerste wedstrijd. De volgende wedstrijd stond op de planning om 12:45 tegen TOP/LITTA C2. De wedstrijd begon goed en Sarah zet de eerste goal via een schot op het scorebord en dat nota bene tegen haar oude club en oude team. OVVO kwam op een mooie voorsprong. Een spannende wedstrijd maar we merkte wel dat wij OVVO toch wel iets meer kwaliteiten hadden en deze echt niet mochten verliezen. Gelukkig is dat ook gelukt en won OVVO ook hun tweede poulewedstrijd met 2 punten verschil en het werd 8-6.


En dan nemen de spanningen wel toe hoor, twee wedstrijden gewonnen in de poule. Dat betekent twee dingen, als eerste we hoeven niet lopend terug naar Maarssen, en ten tweede de finale is nu zeker een mogelijkheid om te kunnen halen. Op dat moment richten we ons weer met 100% focus op de volgende wedstrijd wat wel eens een hele belangrijke kan worden. We wisten al wel dat we redelijk in het voordeel waren, want winst of gelijkspel betekende dat wij ons zouden plaatsen voor die finale. Een verliespartij zou betekenen dat we voor die 3e/4e plaats zouden moeten strijden. We waren al zover gekomen dat we uiteraard ook die laatste wedstrijd alles wilde geven om door te gaan naar die finale. De wedstrijd waar het om zou gaan was de laatste poule wedstrijd tegen Apeldoorn C1 om 13:55. 


De wedstrijd begon en de coaches mochten alleen maar om en om opstaan. Dus dat geduld werd ook flink op de proef gesteld bij Jozua en Laurens. Maar geloof het of niet, we kwam voor tegen Apeldoorn C1, we speelde een enorm goede wedstrijd en gaven alles. Maar Apeldoorn wist ook dat gelijkspel niet genoeg was en wilde ook alles geven om te winnen. Wat een enorm spannende en gelijkopgaande wedstrijd werd. De nodige Time-Outs en wissels werden ingezet door beide ploegen en opgegeven moment is het een soort race tegen te klok. Met nog een aantal seconden op de klok staat het 7-7, dan weet je dat je alles dicht moet houden en dat er geen fouten gemaakt mogen worden. Toen kwam het verlossende fluitje van de scheidsrechter en was het definitief! Door dit gelijkspel plaatste het nu al feestvierend OVVO C1 zich voor de finale! Wie had dat verwacht? Ik denk niemand. Van te voren hadden we onze handtekening gezet voor deze finale, maar dat het echt zou gaan gebeuren had niemand verwacht. Onze dag was nu al geslaagd wat er ook zou gaan gebeuren in deze finale.


De finale van dit NK zou gaan tussen OVVO C1 en HKC Hardinxveld C1. Vóór onze 3e poule wedstrijd hadden de coaches al even een blik geworpen bij de wedstrijd van onze andere finalist HKC. Het werd duidelijk dat HKC een hele goede ploeg was en een enorm goede wedstrijd speelde. Dus die finale zou best nog wel eens heel lastig kunnen worden.


Met nog even een laatste speech van de enorm trotse coaches werd ook de opstelling en de laatste aandachtspuntjes besproken tijdens de wedstrijdbespreking. Wat er ook gaat gebeuren in de finale, wij zijn nu al enorm trots op jullie werd er nogmaals verteld door Jozua en Laurens. We gaan alles geven in de finale en vooral genieten!


Toen was het zover, rond 16:00 klinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter en nam HKC uit want zij hadden de toss gewonnen. De spanning zat er goed in maar OVVO wist direct op voorsprong te komen! Het bleef de hele wedstrijd spannend en opgegeven moment stond OVVO in de eindfase van de wedstrijd met twee punten verschil voor namelijk 3-5. Bizar wat hier aan het gebeuren was, maar we waren er nog niet. Het werd 4-6 en met nog minder dan 2 minuten op de klok scoorde HKC het 5e doelpunt en kwam het scorebord op 5-6. Dan loopt de spanning nog veel meer op, je moet voorkomen dat zij die gelijkmaker maken, want verlenging of verliezen is wat je echt niet wilt in deze fase van de wedstrijd. Dan geeft de scheidsrechter nog 1 minuut aan en wordt en vol gecoacht op het verdedigen en vastzetten van de tegenstander. Met nog 10 seconden op de klok neemt HKC een time-out. Na de timeout heeft OVVO de bal, maar weet deze helaas te verspelen waardoor HKC de bal onderschept. Maar net op tijd is daar het eindsignaal van de scheidsrechter en 5-6 op het scorebord en betekent dat OVVO C1 KAMPIOEN VAN NEDERLAND is geworden! 


Daar is dan de ontlading, het gefeest van de coaches en spelers samen vierend met alle ouders en supporters die naar Rheden waren afgereisd om deze fantastische -en onvergeetbare dag samen te vieren. Er wordt gezongen, gejuicht, een traantje weggepinkt. Ongelofelijk! Dit had je toch niet kunnen bedenken een week geleden om 23:30 op de zondagavond als je te horen krijgt jullie mogen naar het NK, sterker nog wie had dit verwacht toen die vanochtend op stond? Al snel na het feest was de prijsuitreiking, en door de speakers klinkt “De Kampioen van Nederland OVVO C1!” Nog steeds in feeststemming lopen we naar voren en wordt de aanvoerder gevraagd om de beker op te komen halen en hoe blij we zijn met onze vaste aanvoerder Milan, was iedereen het eens dat Bo de beker in ontvangst mocht gaan nemen. Waarom Bo zou je misschien nu denken en niet onze topaanvoerder Milan? Dit is helaas Bo haar laatste korfbal seizoen bij OVVO (voorlopig :P) Ze zal over een aantal weken gaan emigreren met haar familie naar Spanje. Dus dit is toch wel de kers op de taart voor Bo om haar korfbal carrière af te sluiten met het winnen van het NK en deze beker in ontvangst te mogen nemen.


Trots en met alle blijdschap lopen we nog even naar het scorebord waar onze overwinning nog op staat om even een groepsfoto te maken met de medailles en de beker! Daarna nog even een speech en een bedankje naar alle ouders toe. Vervolgens werden en nog heel veel foto’s gemaakt met elkaar en met de beker en werden de tenten al afgebroken door de ouders om vervolgens de lokale snackbar onveilig te maken om samen nog even deze mooie dag af te sluiten met een patatje en een snack.


Wij zijn enorm trots op jullie Milan, Jelmar, Elias, Jesper, Jeroen, Timo, Sarah, Sanne, Bo, Lisa, Roos en Lindy!


Bij deze willen wij als ENORM TROTSE coaches iedereen bedanken voor de felicitaties en berichten die we gehad hebben. Maar in het speciaal nog alle ouders die ons en de spelers gesupport hebben langs de kant in Rheden. En nog een speciaal bedankje voor Rob, Margreet en Ronald voor alles te regelen wat wij en de spelers nodig hadden om deze prestatie te behalen. Het lekkere snoep, fruit, gevulde bidon’s met stickers erop met de initialen van iedereen en uiteraard de prachtige en mooie NK shirts die ons altijd zullen herinneren als ze prachtige dag!

Heel erg bedankt!

Trotse coaches van de C1
Jozua en Laurens