OVVO C1 wint PKC toernooi

Gisteren 29 mei 2023 op de tweede pinksterdag werd het PKC toernooi gehouden in Papendrecht bij PKC. Op dit toernooi gingen een aantal OVVO teams de strijd aan tegen andere teams. Onze A1, B1, C1, D1 en E1 waren hier vertegenwoordigd op deze prachtige zonnige maandag.


OVVO C1 mocht de strijd aan gaan in Poule B waarbij zijn ingedeeld waren bij Spirit C1, De Meeuwen C1 en SKF C1. Om 11:00 startte de eerste wedstrijd in de poule tegen de Meeuwen C1. OVVO kreeg heel veel kansen om te scoren maar de afronding zat er niet goed in tijdens deze eerste wedstrijd. De Meeuwen C1 maakte de kansen wel af waardoor de eerste wedstrijd in de poule helaas eindigde in een verliespartij voor OVVO. Er werd verloren met 3-8.


De C1 gaf de moed niet op! In de tweede wedstrijd werd er gespeeld tegen Spirit C1 en dat ging al een heel stuk beter. OVVO beloonde zichzelf hier wel en speelde met overtuiging en strijdlust om de verloren partij goed te maken en wonnen verdiend met 8-3 van Spirit.


Dan komt het allemaal op de laatste wedstrijd uit. SKF C1, ook een ploeg uit de hoofdklasse net zoals OVVO. Van te voren op papier al gezien als de sterkste tegenstander, en dat bleek ook want SKF C1 had nog niks verloren. Ze hadden gewonnen van de Meeuwen C1 en gewonnen van Spirit C1. OVVO had een overwinning nodig om zo met onderling resultaat toch nog kans te maken op de finale. 


Na een peptalk van de coaches ging OVVO C1 starten aan de derde en laatste wedstrijd uit de poule. Het werd een zware strijd, maar iedereen zette zijn schouders eronder om de winst uit het vuur te slepen. Uiteindelijk na een spannende wedstrijd stond na het laatste fluitsignaal 7-5 op het scorebord in het voordeel van OVVO. Iedereen was enorm blij maar ook nog enorm gespannen of we daadwerkelijk nu de finale mochten gaan spelen. Maar na de spelregels nog even te checken, gaf inderdaad onderling resultaat de doorslag en mocht de C1 zich opmaken voor de finale! En dat tegen niemand minder dan PKC C1.


Met volle moed stond OVVO om 15:40 op het veld om het op te nemen tegen het enorm sterke PKC. PKC begon sterk aan de finale en wist direct op voorsprong te komen. Maar OVVO liet zich niet uit het veld slaan. Er werd gestreden en met enorm veel pit gespeeld. De tanden werden erin gezet en OVVO werkte hard om deze finale te gaan winnen. Dat bracht ook resultaat want OVVO kwam op 4-4. Waardoor het enorm spannend bleef. Want bij een gelijke uitslag zouden beide teams 5 strafworpen moeten nemen. Welke club zou het beste kunnen omgaan met die druk. Maar gelukkig hoefde OVVO daar niet over na te denken want OVVO maakte de 4-5 en de 4-6 en daarna klonk het fluitsignaal van het einde van de wedstrijd. OVVO WINT HIER DE FINALE VAN PKC C1 en pakt de eerste prijs op het PKC toernooi in de C-categorie.


Bij de prijsuitreiking mocht het hele team naar voor komen en werden ze gefeliciteerd door PKC speler Laurens Leeuwenhoek en mocht aanvoerder Jeroen de beker in ontvangst nemen. Vervolgens ging Mike op de schouders van coach Jozua en werd er gezongen voor Mike, die op deze mooie dag ook nog eens ze verjaardag mocht vieren.


Wij als trainers zijn enorm trots op de kids! Ze hebben gestreden, strijdlust getoond en die finale terecht en verdiend gewonnen!


Alle spelers en invallers enorm bedankt! Jeroen, Jesper, Levi, Mike, Stan, Jelmar, Milan, Fiona, Roos, Sanne, Sarah en Sophia jullie zijn toppers en terecht winnaars!


Alle ouders en supporters bedankt voor jullie positieve steun en aanmoedigingen tijdens dit toernooi!


Jozua en Laurens

Coaches OVVO C1