Verslag: OVVO/De Kroon C3 op weg naar het kampioenschap

Vandaag zaterdag 9 februari 2019 om 14:40 stond de wedstrijd OVVO/De Kroon C3 tegen Het Bosch C1 op het programma. OVVO/De Kroon C3, één van de twee leukste en gezelligste teams van OVVO/De Kroon is op weg naar het kampioenschap. Ja klopt één van de twee leukste en gezelligste hoor je mij zeggen, welk team die tweede is? Dat is natuurlijk OVVO/De Kroon C2 waar ik ook trotse coach van mag zijn dit seizoen met Marnick. Maar dit team kon dit weekend lekker uitrusten want voor hen was het een vrije zaterdag (voor de meeste).

Om precies 14:40 floot de scheidsrechter Jippe Hagenaars voor het begin van de wedstrijd. OVVO/De Kroon C3 begon in de volgende opstelling, in de aanval begonnen Thomas, Sam met de aanvoerdersband, Iris en Marlies. In de verdediging begonnen we met Casper, Stefan, Roos en Floortje. Tot slot starten Minke, Tabita en Ilse op de bank, veel wissels heb je dan, maar dat heb je nu eenmaal met zo’n grote selectie.

We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot van Marlies, en daarna was het even wachten op het volgende doelpunt. Scheidsrechter Jippe had de wedstrijd volledig onder controle en floot terecht voor een strafworp voor OVVO/De Kroon en deze werd goed benut door Thomas en zorgde voor een 2-0 voorsprong.

Eveneens floot Jippe voor een strafworp alleen dan aan de kant van Het Bosch die deze strafworp ook wist te benutten en scoorde het eerste tegendoelpunt. Uiteindelijk bleek het toch een moeizame eerste helft met heel veel kansen, ja echt waar heel veel kansen! Alleen de scherpte was er niet helemaal en ook hing er wat pech in de lucht waardoor deze niet tot een doelpunt op het scorebord leidde. Voor de rust maakte Stefan nog een mooi afstandsschot en wist Marlies de eerste helft af te sluiten met een “onderhandse” doorloopbal die er wel in ging in plaats van de “bovenhandse” doorloopballen die er aan vooraf gingen.

Tijdens de eerste helft hebben de wissels ook niet stil gezeten natuurlijk. Met zo’n brede selectie blijf je door wisselen en is Ilse (als heer) erin gekomen voor Casper die er vervolgens ook weer in is gekomen voor Sam. En de dames Minke en Tabita namen het stokje over van Roos en Floortje.

Een moeizame eerste helft is niet nieuw voor OVVO/De Kroon C3, maar wij moeten het echt hebben van die tweede helft. Na een peptalk in de kleedkamer met de belangrijkste woorden dat we onze kansen moeten gaan afmaken kwamen we terug het veld op voor de tweede helft.

In de tweede helft gingen we weer vlammend van start en scoorde Thomas al heel snel een mooi afstandsschot voor de 5-1 en wist Stefan een doorloopbal te benutten en tekende die daarmee numero 6 op het scorebord. Inmiddels kwam Sam binnen de lijnen voor Thomas en zorgde er snel voor het 7e doelpunt voor OVVO/De Kroon. Het Bosch was het helemaal kwijt en OVVO was overduidelijk de bovenliggende partij. Met kansen op alle vlakken van zowel de dames Marlies, Iris, Minke en Tabita als van de heren Sam, Stefan, Casper en Ilse (spelend als heer).

Ook in de tweede helft leek het eventje stil te liggen na het 8e doelpunt van OVVO/De Kroon die werd gemaakt door een afstandsschot van Marlies. We kregen meer vrijheid, kwamen veel tot schot alleen de ballen wilde er niet in. Helaas was even de focus weg en kregen we een doorloopbal om de oren en werd hiermee het tweede doelpunt van Het Bosch C1 gemaakt.

Gelukkig pakte we het weer snel op na een aantal wissels, Roos en Floortje kwamen weer binnen de lijnen en loste Marlies en Iris af die een hele goede wedstrijd speelde en ook Thomas mocht de laatste 10 minuten nog even meespelen op de plek van Stefan. Vervolgens scoorde het sterke duo Sam met een afstandsschot en Thomas met een doorloopbal allebei en kwamen we op een totaal van 10 doelpunten. Waar de wedstrijd bijna gespeeld was prikte Het Bosch het laatste doelpunt van de wedstrijd door middel van een doorloopbal erin en floot de scheidsrechter Jippe, die overigens een hele goede wedstrijd floot met niet alleen complimenten aan de kant van OVVO/De Kroon maar ook namens de coach van Het Bosch C1 af met een 10-3 eindstand.

Met deze overwinning en nog vier wedstrijden te gaan lijkt OVVO/De Kroon wederom onderweg te zijn naar het kampioenschap. Zeker nadat wij in de avond hoorde dat één van onze directe concurrenten Viko C1 verloren had van Fiducia C2. Zaterdag staat voor OVVO/De Kroon C3 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma tegen een andere directe concurrent, ook wel een derby. Namelijk tegen Tweemaal Zes C3 waar nog niet eerder tegen gespeeld is door OVVO/De Kroon C3. Deze week weer hard trainen en zaterdag gaan we er weer met z’n allen vol tegenaan.

Een trotse coach
Laurens Verkerk