OVVO mixtoernooi – wegens succes herhaald

Wegens succes op herhaling!
Op zaterdag 15 mei organiseert de JC weer een mixtoernooi voor de jeugd van OVVO!Oftewel we gaan de teams mixen en lekker door elkaar gooien om onderlinge wedstrijdjes spelen.

Wie volgen PKC en LDODK op als winnaars van het mixtoernooi van respectievelijk de E-D en de A-C mix? 

In verband met de hoogte van de korven splitsen we het toernooi in tweeën. In de ochtend zal het mixtoernooi voor de E&D teams plaatsvinden en in de middag het mixtoernooi voor de C t/m A teams.  Iedereen kan zich individueel opgeven voor dit toernooi en de JC zal op basis van de inschrijvingen een teamindeling maken rekening houdende met sterkte en verdeling van de verschillende leeftijden. 

Het mixtoernooi voor de E&D teams begint tussen 10 en 10.30u en voor de A-C teams beginnen tussen 12-12.30u. Exacte aanvangstijd hangt van het aantal inschrijvingen af.
Schrijf je uiterlijk dinsdag 11 mei in!
Was je er de vorige keer niet bij of heb je even een opfrisser van je geheugen nodig? zie hier de link naar verslag van vorige mixtoernooi.

Publiek helaas niet welkomHet toernooi is echt bedoeld als activiteit voor de jeugdleden van ovvo. Conform de geldende regels in verband met Corona is het dus niet toegestaan om te komen kijken bij de wedstrijdjes. Het onderlinge toernooi wordt dus gespeeld zonder publiek. Helaas is een livestream ook niet mogelijk omdat het een buitentoernooi is. 

Om het thuisfront toch een beeld te geven van het toernooi zal er zo snel mogelijk na afloop van het toernooi wel wat beeldmateriaal en een verslag(je) beschikbaar komen op de ovvo website. 

#OVVOZIJNWEMETZIJNALLENVele handen maken licht werk en maken ook dat we voor de jeugd van OVVO hopelijk een fantastische dag kunnen organiseren. OVVO zijn we tenslotte toch ook met zijn allen! En hoe leuk is het om gewoon weer even op het korfbalveld te zijn en tijdens de uitvoering van de taak/taken toch ook even een klein blikje te kunnen werpen op het veld ?? Uiteraard zolang dit op een Corona proof manier gebeurd! 
Wat hebben we nodig? Natuurlijk in ieder geval scheidsrechters om te zorgen voor een eerlijk wedstrijdverloop van deze onderlinge wedstrijdjes. Ook een coach/ teambegeleider is tijdens het E-D team erg handig om te zorgen dat elk team op tijd en compleet aan de wedstrijd of bij de activiteit verschijnt.  
Ook zal er weer en “koek en zopie” zijn hopelijk deze keer met hogere temperaturen dus de warme chocomel zullen we vervangen voor iets anders maar dat neemt niet weg dat er dus wel weer hulp nodig is om de “koek & zopie tent” als een geoliede machine te laten draaien. . 

Aan alle ouders en ovvo leden: hier vind je een link om aan te geven waar je bij zou willen helpen en welk deel van de dag je beschikbaar bent. We laten je op basis van de aanmeldingen weten of je inderdaad nodig bent en zoja hoe laat we je verwachten. Op basis van de aanmeldingen maken we ook hier een mooi schema van. Wij rekenen op voldoende  belangstelling om de handen even uit de mouwen te steken om dit mixtoernooi te kunnen houden zonder dat het aan de andere kant een evenement wordt. We zullen voor aantal activiteiten ook alvast een paar reserves aanwijzen want ook hier geldt voor de hulptroepen: ben je verkouden, heb je klachten? Dan blijf je thuis! 

De spelregels nog weer even in het kort
Om iedereen alvast een beeld te geven van het mixtoernooi hieronder de voorgenomen spelregels. Op basis van het definitieve aanmeldingen zullen we nog wel even kijken of dit de beste vorm is. 
Spelregels mixtoernooi E&D toernooi

 • Wedstrijden worden volgens de normale korfbalregels gespeeld – 
  • Team bestaat uit 4 heren en 4 dames 
  • Heren tegen heren, dames tegen dames
  • Spelen in 2 vakken
  • er wordt gewisseld om de 2 doelpunten
 • Duur wedstrijd  ca. 10 min (hangt nog af van aantal teams)
 • Doelpunten van een E speler tellen dubbel
 • Je speelt zoveel mogelijk tegen een tegenstander van je eigen categorie (dus een E speler verdedigd ook andere E speler, een D speler speelt dus tegen andere D speler in het vak)

Spelregels mixtoernooi A t/m C toernooi

 • Volg het Corona protocol ->  Tussen de wedstrijden door en voor en na afloop van het toernooi moeten de spelers zoveel mogelijk 1,5m afstand van elkaar houden  
 • Wedstrijden worden volgens de normale korfbalregels gespeeld
  • Heren tegen heren, dames tegen dames
  • Spelen in 2 vakken
  • er wordt gewisseld om de 2 doelpunten
 • Duur wedstrijd ca. 15 min (hangt nog af van aantal teams)
 • Doelpunten van een C speler tellen dubbel
 • Zoek zoveel mogelijk een tegenstander van je eigen categorie (dus een A speler verdedigd ook andere A speler, een B speler speelt dus tegen andere B speler etc)

Doe jij mee???? Wil je helpen? geef je dan uiterlijk 11 mei op via de linkjes in dit bericht!