OVVO op weg naar MARS

Corona of niet, onze club gaat door met het organiseren van activiteiten. Eerder de Online OVVO Quiz, we hebben eind februari al heerlijk gekorfbald, met super leuke trainers en begeleiders, onlangs een super mix toernooi. Kortom, we gaan door!!!!

Nu zit ik vandaag, bij gebrek aan OVVO activiteiten, zomaar wat te mijmeren. We moeten nu tijdens corona juist verder kijken en doorgaan. Dit doen we al, zie alle super activiteiten die onze club ondanks alles organiseert en lees de mooie woorden van onze trotse voorzitter. Maar ik denk nóg verder. Ik vul bij google in ‘2090 sporten’.


Ik kom op een artikel van de Nederlandse hoogleraar sociale robotica Vanessa Evers. Aan haar wordt gevraagd om de toekomst te voorspellen. Zij denkt aan de levende stoel, die zich helemaal aanpast aan jou vorm en wensen. De spiegel registreert de nieuwe rimpeltjes, de wc analyseert je poep. Die informatie leidt tot actie: de ijskast geeft een seintje aan de supermarkt om meer fruit of rood vlees te bezorgen om je gezond te houden”, zegt Evers. “In 2090 hebben we allerlei complexe keuzes uit handen gegeven: wanneer je een wortel moet eten, wanneer je een uurtje vroeger naar bed moet of wanneer je een afspraak bij de dokter moet maken.” Mmmm ik denk, maar wat gebeurd er als ik dit niet doe? Komt er dan een robot om mij bij ‘kop en kont’ te pakken en alsnog in bed te stoppen? Ik moet hier eigenlijk nog niet aan denken.


Maar terwijl ik verder met google bezig ben zie ik ook de landing op Mars. Toen ik dit filmpje heel goed bekeek leek het alsof ik een OVVO vlag op de robotwagen zag zitten. Je weet het vast wel, die robotwagen die vlakbij de Jezero krater op Mars landde. Hoe vet zou het zijn als onze voorzitter met zijn visionaire blijk op de toekomst dit zou hebben geregeld. Dat de OVVO-for-ever-vlag op Mars staat. Dat is nog eens nieuws😊


Als we eens even doorgaan met fantaseren. Dat we over jaren vlak bij de Jezero krater onze eigen accommodatie hebben. Hedde, Jaap en Thijs hebben dan ieder een hologram beeld ter herinnering aan de goede oude tijd. De tijd dat we nog super blij waren met een terras overkapping, maar nu….. Nu hebben we een accommodatie waarbij de deuren openen door iris scan. Aan de bar, waar de Barry-, Dick- en Jeroen robots staat, kunnen we nanovoedsel bestellen. De bestelling wordt gedaan door brein-tot-brein-communicatie. We betalen door onze arm, waar een chip in zit, tegen de bar aan te houden. Aan de bar hebben we dan andere gesprekken. Robbert, Jaap en Jan-Willem vragen dan niet: “hoe is het bij jou op het werk?”, maar “ jou baan is in gevaar, je bent vervangbaar door artificiële intelligentie. Wat doe jij om onvervangbaar te zijn? Will a robot take your job” Pfffff dat zijn heftige gesprekken zoals je ziet. Vanuit de bar loop je naar de hydro lift. Via deze super snelle lift kom je in de kleedkamer. Een druk op de knop en je hebt je wedstrijd tenue aan. Pim hoeft deze niet meer klaar te leggen. Niet zomaar een tenue natuurlijk maar kleding met extra compressie en lucht wat in je shirt kan worden geblazen, waardoor je nog lichter beweegt en nog hoger kunt springen.


En dan komt het, wie staat er dan in de basis van OVVO 1? Zijn de huidige spelers nog fit genoeg? Ik heb ze er even bij gezocht. Benjamin, David, Ivo, Jairus, Jelle, Laurens, Marnick, Olof, Sem, Stefan, Yannick, Angela, Damaris, Door, Jesse, Laura, Lisanne, Maike, Nicky, Nikki, Sam en Willemijn. Staan zij nog in het 1ste? Of staan zij dan achter een futuristische kinderwagen? Staat er een hele andere generatie in ons 1ste. Wie weet, misschien wel Fay Vijver, Lies Pieters, Lisa de Bruijn, Samuel van den Oord, Mats Coers, Eva Goedegebuure, Line Helmstrijd, Mette van der Teems, Isa-Bella Verkoijen, Emma Kinds, Dex Lasatira, Jay Brouwer, Stijn Ramp of Ruben Overkamp. We komen zelfrijdende vliegtuigen bij de accommodatie. Er hoeft geen rijschema (maar vliegschema) te worden gemaakt. We spelen dat tegen Mars 1 , Jupiter 1 en good-old Maan 3. Het publiek zit met virtual reality bril thuis. Hierdoor kan het publiek de wedstrijd naar zijn eigen wil beïnvloeden en spelen en heeft uiteindelijk iedereen gewonnen. Geen “Fokker forever meer van de tribunes. Geen Bart of Laurens in witte badjas. Geen Rob, Maarten, Rene en Robin in hun favoriete (mopper) hoekje. Geen oudste supporters zoals ome Jan Brouwer, Anton Brouwer en meneer Van de Maas langs de kant. Na de wedstrijd geen bier schieten met de supporters. Na de wedstrijd zijn niet alle kinderen op het OVVO veld die heerlijk aan het spelen zijn.


Ik klap mijn laptop dicht, ik dwaal duidelijk heel erg af. Gelukkig er is op 3 april een (online) Bingo. Ik hoop dat Dick de balletjes weer draait en John de nummers voorleest. En dat we ook online weer kunnen vragen: “wat is nu diagonaal, Dick ?” Ik kijk er nu al naar uit.


Ook is er een oproep voor de Jantje Beton collecte.

De Jantje Beton collectie is een actie waarbij het geld dat wordt opgehaald 50% voor Jantje Beton en 50 % voor OVVO.

Collecteren kan al heel modern, via een QR code, of door klikken op onderstaande link. (Ik denk dat dit straks zeker Mars-proof is)

Mijn vraag aan iedereen is:

Stuur deze code allemaal naar (minimaal) 10 andere mensen via mail of app. De mensen die dit berichtje ontvangen, sturen deze ook weer naar 10 andere mensen. (Voor de oudere mensen onder ons, dit is het principe van een ouderwetse kettingbrief).

Uiteindelijk halen we hoop ik heel, heel erg veel geld op voor Jantje Beton én voor OVVO.

En wie weet alvast voor een mooie accommodatie op Mars😉

https://jantjebeton.digicollect.nl/ckv-ovvo DOEN!!!!!!

Groet Jacqueline