OVVO Radio – KAMP 2019 – DAG 1


Bzzzt… kraak … kraak … pfiew … bzzzt … test, test, test … krrrg… 1-2-3 … kraak .. BREAKY BREAKY

YIPPIE YA YEE, YIPPIE YA YO …

THIS IS OVVO RADIO …  !!!

Ja hoor, lieve, lieve, lieve luisteraars (#slijmbal), uw OVVO Radio App heeft weer geklonken, het is weer zo ver OVVO RADIO is BACK IN THE AIR …!!! Verheugt u ende weest blijde, knal er rustig op los met die champagne, hang de vlag binnenstebuiten, steek die fakkels maar in de fik, bouw een buurtfeest of kies een andere wijze die past bij het uiten van een grote uiting van blijdschap, want … #tromgeroffel #herauten #trompetten … HET KAMP IS BEGONNEN…!!!

Vanmiddag vanaf 13 uur verzamelde het overgrote deel van uw aller OVVO-jeugd, tezamen met een nog groter deel van uw aller OVVO-ouders (#echtléukdiebelangstelling #bedànkt!) zich in de OVVO hal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot ‘het OVVO hol’. Daar volgde de openingsceremonie van het kamp: een bloedstollende samenzwering van de mysterieuze, vervloekte Broederschap… #valtnietuitteleggen #jehaderbijmoetenzijn #datgeldteigenlijkvoordithelekamp 😊 Het enige wat ik erover kwijt wil is dat ‘El Capitano de Los Piratos’ zó hard op tafel sloeg, dat zijn rechterpols is gekneusd… #kunjenagaan #bloedstollend #duseenblauweplek.

Het was een lange reis naar Rovershol ‘De Hooge Haer’ De bevolking was spontaan uitgelopen om ons van welkom te heten, hartverwarmend. Minder verwarmend was de gure, kille oostenwind, die hier rondom de kajuiten waait. Zo warm als het in Maarssen was bij vertrek, zo kil was het bij aankomst in Dwingeloo. Dan mis je toch echt het matigende effect van de Maarsseveense Plassen… #ofzoiets #toch? #aardrijkskunde #hadikmaarbetermoetenopletten

Toen ook eindelijk de aanhangers arriveerden, konden onze PIO’s (#PiratenInOpleiding) zich settelen in ons Rovershol. En even, héél even, ziet dat er nog best aardig uit, al die opgemaakte hangmatten met strakke slaapzakken en tassen netjes onder het bed geschoven. Maar geloof me, dat duurt maar héél even… want daarna lijkt de boel toch al gauw op een piratenschip ná het enteren… #hoekríjgenzehetvoorelkaar #kleinemoeite #vastthuisopgeoefend

Uiteraard geven we onze bemanning geen kans om in te kakken, dus het eerste piratenspel werd direct gespeeld, te weten ‘Captain Jack’ (inderdaad, vernoemd naar Captain Jacq… #eh…?) Het werd een ware veldslag: posten moesten worden ontdekt, spellen gespeeld en geld gewonnen. Was leuk!

Meteen daarna werd een waar bacchanaal aangericht #eenwàttu?, een calorierijke, copieuze #isdateenwoord? maaltijd, geserveerd in kleine tranches, met een broodje hamburger en frietjes als voorgerecht en komkommertjes en snoeptomaatjes als hoofdgerecht #ofwashetnouandersom? Hoe dan ook, onze zo goed als geheel vernieuwde kookploeg heeft de eerste proef glansrijk doorstaan: het was goed binnen te houden! Lof, hulde en eer: ik geef het je te doen, voor 100 man koken…!!!

Daarna volgde wederom een ceremonie van de Broederschap. Want een ieder die van ganscher harte leeft naar de Piratencode, wordt beloond met goudklompjes. Maarrrrr… wie de Piratencode te schande maakt, wordt gruwelijk gestraft. En zo belandde er een PIO al voor het vuurpeloton … #watvréselijk #datkántochniet #waarsláátdatop Wees gerust, hij heeft de waterpistolen overleefd!

Helaas is het alweer tijd om deze uitzending te staken: de dropping is begonnen! Sterker nog, onze E-tjes hebben een nieuw record gebroken, want die zijn al weer terug (22:46 uur) De B-tjes daarentegen moeten nog vertrekken, dus dat zal wel ‘iets’ later worden… Héérlijk: het kamp is begonnen…! #hierhaddenwenouzó’nzinin #eíndelijk #enwegaannognietnaarhuis