Ricardo Brouwer terug op het nest!

We zijn verheugd te melden dat Ricardo Brouwer terug is van weggeweest. Vanaf komend seizoen zal hij weer te vinden zal zijn langs de OVVO lijn als trainer/coach van de A1. Dat zal hij samen met Jozua van der Putten gaan doen.


Ricardo is bepaald geen onbekende voor OVVO. Vanaf zijn 12e speelde hij al voor de club en op zijn 16e is hij begonnen met trainen en coachen van jeugdteams. Binnen OVVO waren dit achtereenvolgens de C2 en C1, elk 2 seizoenen, de D1 en OVVO A1. In het jaar dat Ricardo de D1 coachte promoveerde de D1 naar de hoofdklasse.


Als trainer/coach met ambitie was het daarna tijd om buiten OVVO aan de slag te gaan en heeft Ricardo zijn kennis en ervaring weten te vergroten door eerst 2 jaar als assistent coach van KZ A1 te functioneren dat op Hoofdklasse niveau speelde en heeft Ricardo daarna de overstap gemaakt naar het 2e van TOP (S) als assistent trainer dat in de reserve korfballeague 2 speelde. Het afgelopen jaar heeft Ricardo het op het trainersvlak even rustig aan gedaan omdat dit niet viel te combineren met zijn nieuwe baan.

Met het terug halen van Ricardo als trainer/coach naar OVVO halen we een trainer binnen die goed past binnen de ambitie van OVVO om de jeugd steeds een beetje beter te laten korfballen en tegelijk ook de beste versie van zichzelf te kunnen zijn.  De kennis en ervaring die Ricardo bij KZ en TOP (S) heeft opgedaan kunnen we als OVVO dus goed gebruiken.

Ricardo zal de A1 samen met Jozua van der Putten gaan trainen en coachen. Ricardo en Jozua kennen elkaar al flink wat jaren en kijken er naar uit om samen voor de nieuwe A1 groep te gaan staan. Jozua komt ook uit een echt korfbalnest en heeft afgelopen jaren samen met Laurens Verkerk de C1 en B1 getraind/gecoacht die op hoofdklasse niveau speelden. 


Het belooft een mooi seizoen te worden….


Namens de JC

Margreet Zoutman