Rob Brouwer jubilaris nummer 2

Afgelopen week waren wij bij Rob en Ank Brouwer. Met taart, een bos bloemen en een hoop gezelligheid hebben wij samen met jubilaris Rob (nummer 2 van dit seizoen en al 60 jaar lid!) mooie herinneringen opgehaald!

 

Rob was 7 jaar oud en wilde heel graag korfballen, hij mocht meetrainen met grote neef Hedde bij OVVO aan de Gaslaan. Wist je dat je in die tijd 10 jaar moest zijn om te mogen korfballen? Dus toen Rob in 1964 10 jaar werd was OVVO een nieuw lid rijker. En wat voor een lid…tot op de dag van vandaag actief voor (zoals hij zelf omschrijft) “zijn cluppie”, onze mooie club! Al op 17-jarige leeftijd speelde Rob met de grote namen van toen in OVVO 1, met o.a. Ineke en Jan van Ginkel, Cor en Henk van der Lugt. Het waren mooie tijden voor de jonge talentvolle speler, OVVO speelde in al die jaren op het één na hoogste niveau: Overgangsklasse. Op 32-jarige leeftijd stopte Rob met spelen in OVVO 1, werd benoemd tot erelid! Hij was dan nog wel heel jong maar had (naast het spelen) al heel veel voor de club gedaan: wedstrijdsecretaris, bestuurslid, noem maar op, hij was zes dagen per week op ’t veld te vinden. Naast OVVO deed hij ook het radioprogramma “Langs de Lijn” bij de NOS, en was jaren vaste speaker in AHOY, bij FC Utrecht (latje schieten!) en later bij OVVO in de Korfbal League!

 

Ank en Rob leerden elkaar kennen op school, deze leuke meid uit Amsterdam was hem niet ontgaan. Ank ging ook korfballen bij OVVO, er werden leuke vriendschappen gesloten, en beiden waren fanatieke korfballers. Dat bleek wel uit het feit dat ze trouwden op een vrijdag in september 1976 maar de volgende dag gewoon korfbalden in OVVO 1 (met een mooie foto van ‘t pas getrouwde stel in de krant) want hoe bijzonder dat je een dag na je trouwen ‘gewoon’ in het veld staat! Ach, die huwelijksreis kwam daarna wel.

 

In seizoen 2008/2009 werd Frits Wip benaderd om hoofdtrainer te worden van OVVO 1, hij wilde komen onder één voorwaarde; Rob Brouwer naast hem als teammanager…..en zo geschiedde.

 

Het werd een top seizoen, in 2009 speelde OVVO in Topsportcentrum Almere tegen KVS: OVVO won na verlenging deze zinderende spannende wedstrijd (door een geweldige laatste treffer van Tim Backx)        met 27-26 en promoveerde naar de Korfbal League! Uitzinnig juichende, springende, door emotie overmande supporters, iedereen was door het dolle heen….wat een happening, om echt nooit meer te vergeten!

 

Frits Wip bleef hoofdtrainer met Rob als teammanager. Het werd een mooie ervaring dat eerste jaar in de KL, alles was nieuw voor OVVO, er moesten heel veel vrijwilligers aan de bak: een grote crew voor het begeleiden van spelers en supporters, een tafel bij de deur voor de kaartverkoop, de bestuurskamer die elke thuiswedstrijd werd omgetoverd tot een ware VIP-room met Ank, Jeannette en Monique als gastvrouw voor het serveren van de hapjes en de drankjes aan de vele sponsoren en andere genodigden. De hal zat stampend vol met enthousiaste supporters van jong tot oud, de BWA iedereen volop in blauw/wit aanwezig met trommels en vlaggen. Wat was het een beleving en wat was het mooi, het clubgevoel was nog nooit zo groot! We kunnen er nog uren over praten (dat deden we dus ook…..) de beelden staan op ons netvlies gegrift. Helaas lukte het niet om te handhaven en degradeerde OVVO door in een beslissingswedstrijd van DVO te verliezen.

 

Na twee seizoenen bij OVVO nam Maarten van Woerkom het stokje van Frits over en werd de volgende hoofdtrainer. Daarna volgde Jennifer Tromp en Erwin van der Putten, OVVO beleefde onder hen nog een aantal zeer mooie seizoenen met wederom een promotie naar de KL, het waren mooie tijden en Rob zat ook zeker niet stil: je kon hem elke thuiswedstrijd horen als vaste speaker bij de wedstrijden van OVVO 1. Hij had een prominente rol binnen de sponsorcommissie, door zijn grote netwerk en vlotte babbel zijn er veel mooie sponsorcontracten geregeld. Naast het verhuren van de hal, regelt Rob ook al jaren feesten en partijen bij OVVO, en met zoon Pim als vaste DJ dansen de leden er feest na feest op los, want feesten kunnen we bij OVVO wel!

 

We hebben de rest van de avond ook alvast vooruit gekeken naar het komende jubileumfeest, onder het genot van een wijntje, colaatje en chippie kwamen de leukste ideeën voorbij, er werd gelachen en heerlijk gekletst. Wat is het toch mooi dat deze club ons zo verbind!

 

Op naar de volgende!

Monique en Monique / OVVO Bestuur