RTC selecties seizoen 2021 – 2022

Algemene informatie:

Ieder jaar proberen spelers van verenigingen een plaatsje te bemachtigen in het RTC-team (Regionaal Talenten Centrum) van de regio waarin ze spelen. OVVO valt in principe onder regio Noord-West (NW), er zijn drie leeftijdscategorieën waar men zich voor kan inschrijven.

Spelers jonger dan 19 jaar (NW <19 jaar, max leeftijd 18 jaar)
Spelers jonger dan 17 jaar (NW <17 jaar, max leeftijd 16 jaar)
Spelers jonger dan 15 jaar (NW <15 jaar, max leeftijd 14 jaar)

Spelers onder 15 jaar hebben de keus om zich op te geven voor 3 locaties binnen regio NW (locatie NW, locatie Amsterdam of locatie Oost, welke locatie kan per jaar verschillen). Spelers onder 17 en 19 jaar spelen altijd op locatie KZ (regio NW). 

RTC selecties 2020 – 2021:

Ook dit seizoen, begin vorig jaar, hebben deelgenomen aan deze selecties en het is een aantal OVVO-spelers gelukt om een plaatsje te bemachtigen in het RTC-team van hun leeftijdsgroep. 

RTC NW <17 jaar: Job van Keulen
RTC NW <15 jaar: Timo Loeve (deelname regio NW, locatie KZ in Koog Zaandijk)
RTC NW <15 jaar: Lindy, Jelmar en Milan (deelname regio Amsterdam, locatie Blauw-Wit in Amsterdam)

Hoewel dit natuurlijk al eerder had gemoeten willen wij deze spelers alsnog feliciteren met hun uitverkiezing voor deze RTC-teams. Iedere week trainen, met een aantal te spelen toernooien waaronder de challenge in Rotterdam eind december. En voor de teams <17 en <19 jaar de keuzes van de bondscoaches van het Nederlands Team in deze twee leeftijdscategorieën. Heel veel is er niet door gegaan i.v.m. Corona al zijn er in de voorjaarsvakanties wel toernooien gespeeld waar uiteindelijk ook de 2 Nederlandse Teams werden gekozen voor de eerdergenoemde leeftijden.

Helaas geen toernooi in de voorjaarsvakantie voor NW <15 jaar regio Amsterdam, te veel afmeldingen binnen het team i.v.m. vakantie. De toernooien van Timo en Job zijn wel doorgegaan. NW <15 regio Koog Zaandijk had een toernooi in Wageningen, daar werd door Timo met zijn team een 3e plaats behaald. NW <17 had een toernooi in Papendrecht, helaas een laatste plaats voor het team van Job. Maar wel een mooie ervaring en fijn dat er toch nog gespeeld kon worden. 

RTC selecties 2022 – 2023:
Inmiddels is het KNKV gestart met de RTC-teams voor het huidige RTC seizoen, de volgende spelers hebben zich aangemeld: 

RTC <19 jaar: Ellen de Rooij en Job van Keulen
RTC <17 jaar: Lindy Diependaal en Tim Loeve
RTC <15 jaar (regio Amsterdam): Roos Maatman, Sarah Maat, Jelmar Siebes, Jeroen de Rooij en Milan Siebes 

Allemaal, heel veel succes!
Jeugdcommissie OVVO