Schieten om te scoren – Winnaars Pjuktoernooi bekend

Op zaterdag 24 april stond er weer een activiteit bij OVVO op het programma. Deze keer het toernooi Pjukken, oftewel het schottoernooi of om het nog simpeler te maken een toernooi tienen.


Nadat er vorig weekend onder de bezielende leiding van Mark, Laurens en Henk (nog bedankt heren!) op het schot getraind was, kon er gekeken of de trainingsarbeid zijn vruchten afgeworpen had.


E-D schottoernooi

In de ochtend vond het toernooi voor de E-tjes en D-tjes plaats met 16 deelnemende koppels. Er werd begonnen in poules van 4 en na de eerste poulerondes werden er nieuwe poules gecreëerd met alle nrs 1, nrs 2, nrs 3 en nrs 4. Na de poulewedstrijden vonden de knock-out rondes plaats.


Waar in de eerste poulerondes de E-tjes en D-tjes elkaar op 1 poule na nog niet tegen kwamen, werden de E-tjes en D-tjes in de 2e pouleronden flink gehusseld. Dat bleek voor de E-tjes uiteindelijk helemaal niets uit te maken want de uiteindelijk finale na een aantal hele spannende wedstrijden in de knockout fase waar er regelmatig ook een golden goal aan te pas moet komen gewoon tussen 2 E-koppels!


In de finale namen Romi & Vivian het op tegen Jonathan&Owen. De kleine finale ging tussen Rens&Khoi en Jurre&Levi. De finale was echt superspannend en uiteindelijk ging de winst naar Romi & Vivian doordat zij met 13-12 wonnen. Het is superknap dat er in zo’n korte tijd zoveel gescoord is door beide teams.

In de kleine finale gingen uiteindelijk Khoi en Rens er met de 3e prijs vandoor.


A-C schottoernooi

Vanaf 12.30u was het de beurt aan de spelers van de A, B en C om hun schotkunsten te laten zien. In tegenstelling tot de ochtend werd er door 20 koppels gespeeld in 1 grotere pouleronde en werd er daarna direct naar de knockouts over gegaan. Er werd door een aantal behoorlijk met scherp geschoten en sommigen hadden duidelijk een iets mindere dag maar zelfs met een mindere poulefase was het kampioenschap nog steeds in zicht want in een knockout fase kon immers nog van alles gebeuren. En dat bleek ook het geval te zijn met soms verrassende uitslagen, nipte overwinningen of superspannende potjes waar de golden goal de uitslag moest bepalen.


Het was ondertussen ook nog wat improviseren voor het wedstrijdsecretariaat maar met alle ervaring die aan de kant stond waren de aanpassingen in het schema gauw doorgevoerd. Een tussenronde voor de slechtste winnaars is gauw bedacht om tot een heuse finale te komen.


De finale in he A-C toernooi uiteindelijk tussen Milav & Danique en Luka&Dennis. U zult misschien denken wie is Milav? Milav is de combinatie van Mirthe en Olav. De laatste was zo vriendelijk om in te springen toen Mirthe helaas geblesseerd uitviel. Beterschap Mirthe. Hopelijk valt het mee!


Luka en Dennis waren al flink warm gedraaid voor de finale omdat zij via een golden goal en de extra pot van de “slechtste winnaar” daar wisten te komen. Helaas wisten zij de winnende reeks niet vast te houden en gingen Danique & MIlav er met de winst vandoor. De kleine finale ging tussen Job&Quinten en Menno&Ties. Dit ging tot het eindsignaal helemaal gelijk op dus een golden goal moest de beslissing geven. Het waren uiteindeiljk Menno & Ties die de zenuwen het beste onder controle wisten te houden en met scherp te schieten dus zij eindigden op de 3e plaats.

#OVVO zijn we met zijn allen – hulptroepen bedankt!

Jeroen B, Jacoline, Jeroen R, Tjitske en Rob bedankt voor jullie hulp om het E-D Pjuktoernooi in goede banen te leiden door scores bij te houden en te zorgen dat kids op tijd klaar stonden!


Willeke, Jaap, Kirsten en Johan bedankt voor jullie hulp tijdens het A-C toernooi om het wedstrijdsecretariaat te bemensen en de puntentelling op het veld ordelijk te laten verlopen.


Youri bedankt weer voor het lenen van je box en Pim voor het regelen van de microfoon.


En niet te vergeten Devin bedankt voor het maken van alle wedstrijdschema’s voor dit schottoernooi, het bijhouden van de tijd, het verwerken van alle uitslagen en de gezelligheid op het veld!!


Voor een impressie van deze heerlijke dag op het veld verwijs ik iedereen nog graag even naar alle foto’s die hier staan. Foto’s zijn gemaakt door Rob vd Wilt en ondergetekende.


De volgende zaterdagactiviteit is het mixtoernooi. Dit zal op 15 mei plaatsvinden. De inschrijving hiervoor wordt heel binnenkort geopend. Houd de site in de gaten. En ook hier zijn weer hulptroepen nodig dus heb je deze zaterdag gemist? Nieuwe ronden nieuwe kansen om je handen uit de mouwen te steken en te genieten van het korfbalplezier bij OVVO!


Groeten


Namens de JC
Margreet