Sharky toernooi groot success!

Na dagen van regen en wind werden we zaterdagmorgen wakker met een stralend zonnetje! Een beter begin van de dag was er niet. Laat het Sharky toernooi maar beginnen. Een spontaan alternatief voor het schoolkorfbaltoernooi dat helaas niet door kon gaan dit jaar.

Al een half uur voor de eerste wedstrijden zouden beginnen stonden de eerste spelers (m/v) al te popelen om te beginnen.  Nadat de velden klaar gemaakt waren, de afzetting van slingers en linten gereed was en niet onbelangrijk te megafoon gearriveerd was, konden de 12 teams en zo’n 65-70 kids van start.  Een bont gezelschap van kleuren en teamnamen, sommige nog lekkerder, muzikaler of tongbrekender dan de anderen.

Het leuke van alle teams was dat er maar maximaal 2 korfballers tegelijk in het veld mochten staan dus dat betekende ook voor alle teams gelijke kansen. Er werd gespeeld op basis van de regels van het monokorfbal dus er moest flink gelopen en gegooid worden. Doelpunten van niet-korfballers telden dubbel en ondanks dat de wedstrijdjes maar 14 minuten duurden waren er zeker een aantal monsteruitslagen op het eindscorebord te vinden!

En wat zou het Sharky toernooi zijn zonder Sharky? Helemaal niets natuurlijk dus Sharky was ook van de partij. Hij was niet zomaar een mascotte vandaag maar alle teams kregen de gelegenheid om “Sharky smijten” te doen. Oftewel goed met een bal mikken op Sharky. Gelukkig kreeg Sharky niet alleen maar ballen om zijn oren maar heeft hij ook genoeg knuffels van de kids gekregen om het “leed” wat te verzachten.

Na afloop van het toernooi kregen alle deelnemende teams een prijsje en na ontvangst van het prijsje volgende nog een lekker koud .. ijsje! 

Het was een heerlijke ochtend op het OVVO veld dat niet alleen goed bezocht was door de kids maar we mochten ook menig ouder langs het veld zien om te kijken en de kids aan te moedigen, keurig op 1,5m afstand van elkaar.

Natuurlijk hopen we volgend jaar weer op een groots schoolkorfbaltoernooi maar het was geweldig dat we aan het eind van dit seizoen toch nog een Sharky toernooi konden organiseren.

Rest ons nog alle vrijwillgers die vandaag geholpen hebben om het toernooi tot een succes te maken te bedanken!En voor de niet-korfballers die meegedaan hebben en die denken dit smaakt naar meer: eind augustus beginnen de trainingen weer dus kom gerust een paar keer meedoen om te kijken of je het nog steeds zo leuk vindt. Hoef je het niet meer te proberen en weet je het al?? Meld je dan aan via de site!

Groeten
De JC