Swingend OVVO verslaat Pernix

OVVO is de zaalcompetitie erg goed begonnen. Met 2 tegenstanders die aan de bovenkant horen is er een pittig startprogramma, maar OVVO speelde beide wedstrijden heel sterk. Vorige week gingen we onverdiend zonder punten naar huis, maar vandaag beloonde de ploeg het goede spel wel met punten.


Pernix kwam naar Maarssen en dat zal ongetwijfeld geweest zijn met in herinnering het verlies van vorig jaar, waar Henk 9 op 11 schoot en Martijn erg belangrijk was. Groot verschil was dat OVVO het nu zonder beide mannen moest doen (Martijn gestopt, Henk terugkomend van een blessure op de bank), wat Pernix misschien wel favoriet maakte voor deze wedstrijd. Op basis van vorig seizoen en de 1e helft veld deel je de poule toch een beetje in met Sporting Delta, Pernix en Meervogels aan de bovenkant, iets waar OVVO ook bij wil zitten. Vorige week haalde Pernix uit door Sporting Delta te trakteren op een nederlaag van maar liefst 30-23. OVVO was gewaarschuwd.


OVVO Aanval: Jesse, Sam, Willem en Remco
OVVO Verdediging: Michelle, Nicky, Marnick en Bas


De openingsfase was voor Pernix. Willem maakte nog wel 1-0 maar Pernix scoorde daarna 5x, waar OVVO alleen een vrije bal van Michelle tegenover kon zetten. De scheidsrechter had het spel toen al stilgelegd en contact gezocht met aanvoerster Michelle wat bij ons de vraag op riep: kan je eigenlijk publiek weg sturen als scheidsrechter? Gelukkig was Frank Cappon aanwezig die gedecideerd antwoordde: “ja zeker, ik ben ook wel eens weg gestuurd.” 


In het vervolg pakte OVVO het een stuk beter op. We verwachtten eigenlijk wel een rebound probleem met de lange mannen van Pernix nu Henk er niet bij was, maar OVVO ging hier goed mee om. Willem pakte in deze fase wat rebounds en door vaak naast Remco te komen kon Jesse duels gaan winnen. En Jesse won alles. Het maakte dat er prima korfbal was in dit vak maar dat is natuurlijk alleen leuk als je ook de korf vindt. Veel schoten misten nog doel maar dat duurde niet lang gelukkig. Vorige week was dit ook al te zien: dit OVVO heeft meerdere wapens en scoort over veel schijven. In het andere vak dwong Marnick met zijn beweeglijkheid zijn lange tegenstander juist tot wanhoop. Hier kwamen goals en strafworpen uit waar ook zeker bij gezegd moet worden dat de passing en het uitstappen van Nicky en Michelle erg goed en waardevol was. Weer een voorbeeld van spel wat op elkaar is afgestemd.


Op 6-8 zette OVVO verder aan. Henk Fokker kwam zich melden om in te vallen en het zal bij Pernix de herinnering aan vorig jaar vast en zeker opgeroepen hebben. De razende 10 OVVO minuten waren aangebroken. Prachtige doorloopbal van Marnick voor 7-8 en daarna Bas van afstand voor 8-8. En snel verder want Remco met een afstandspoeier voor 9-8 waarna Sam een vrije bal mocht nemen (2 op 2 gisteren) voor 10-8. En het was nog niet op! In deze fase gingen we van 6-8 naar een ruststand van maar liefst 15-10. Wat een weelde in Maarssen! 


Wat een beweging en wat een schotkracht! Bas heeft hem weer aardig te pakken sinds de start van de zaal en dat is erg lekker voor de ploeg. In dat vak is veel beweging en moet je als tegenstander soms keuzes maken waar je prioriteit legt. Elke keuze van Pernix werd afgestraft, heerlijk.


Wat vooral opviel was de ongekende verdedigende druk die OVVO gaf. Soms zo ver er bovenop dat het eng werd voor het publiek maar de keuze was perfect. De scheidsrechter liet duels ook toe en liet het echt een wedstrijd worden. De OVVO druk bracht vooral paniek bij Pernix en dat de ploeg die zo collectief uitvoerde was geweldig om naar te kijken. Als de tegenstander van Remco een keuze gehad zou hebben in de rust zou hij denk ik de trein gepakt hebben richting huis. Het is vaker gebeurd in de korfbalhistorie.


Na rust was het vooral zaak om het gat op minimaal 4 te houden. Voor je gevoel was het nog niet gedaan halverwege de 2e helft, Pernix geloofde er zeker nog in en probeerde met wissels het tij te keren. Het dwong reactie af bij OVVO coach Erwin die de heren tombola in ging met Willem voor Henk, Henk voor Bas, Bas voor Marnick en dan houdt uw verslaggever het vaak al niet meer bij.


Aan de dameskant hebben we best wat luxe ten opzichte van voorgaande jaren want OVVO kon Door nog inzetten om meer rust en stabiliteit te brengen, en dat pakte prima uit. Op 19-17 en 20-18 knepen we hem wel een beetje maar de verlossende goal was nooit ver weg, meestal door Remco of Bas (heerlijke onehander) waardoor het nooit echt spannend werd. 


Je zag aan het einde ook welke fysieke tol het OVVO spel eist. Gelukkig is Pim Blauw de meest stabiele kracht in onze selectie en kreeg hij Michelle en Marnick weer aan het korfballen. De arbeid die erin gestoken wordt, gecombineerd met het spel waarbij het voor iedereen helder is wat er moet gebeuren leidde gisteren en vorige week tot geweldig OVVO spel. Een voorbode voor de rest van de zaalcompetitie? Let’s hope so. Het was geweldig om naar te kijken gisteren!


Eindstand: 28-23! Yes!


Een heerlijke overwinning waardoor we lekker mee doen in de poule omdat Sporting Delta van Meervogels won. Zijn er dan geen ploegen die alles winnen? Jawel! KCR uit Ridderkerk!


En wie komen er volgende week naar Maarssen? Precies, KCR. KCR verpulverde TZ met maar liefst 32-23 gisteren waardoor we weer een zware kluif hebben komende week. Als we deze arbeid en teamgeest weer aan de dag kunnen leggen wordt het weer een geweldige avond. Kom lekker naar de OVVO hal! Leuker dan Netflix, echt! En het was nog lang gezellig in de kantine, waar zelfs DJ Pim zich midden in de nacht nog kwam melden. Tot volgende week! 20.15!