Teamafsluiting OVVO B3!

Het einde van een zeer kort korfbal seizoen wilde we graag goed afsluiten. OVVO B3 had een moeilijke strijd tijdens het eerste helft veld. In de zaal kwamen ze goed terug.


Helaas viel het kwartje toch steeds net op de verkeerde kant. Dat zie je bij korfballen wel vaker. Tweede helft veld zouden we een geweldige eindstrijd leveren om bovenaan de poule te eindigen. Zoals bij alle sporten verpeste de Corona periode dit.

Wat hadden wij bedacht, beachkorballen. Ja, dat is ook heel leuk. Dat weten we van de ervaringen van de wedstrijden bij het Henschotenmeer. Alleen dit keer deden we het dichterbij en helaas zonder een meer. Vlakbij OVVO is een beachvolleybalclub. Daar hadden wij voor drie uur lang 1 van de 10 beachvelden afgehuurd. Naarst ons veld waren andere aan het beachvolleyballen.

We hadden het weer mee. De zon scheen heerlijk. Er werden vier wedstrijden van 15 minuten gespeeld in wisselende opstellingen. Het team de B3 bestaat uit 10 personen, dus het spel werd gespeeld met twee teams van 5 personen. Beide teams stellen 4 personen op en kunnen zelf wisselen als er behoeften voor was met de persoon buiten de lijnen. Nou die behoeften was er zeker. Beachkorfballen is best zwaar. Het was ook wel te zien aan de spelers/speelsters. De zweetdruppels op hun hoofd heeft dat wel verraden.

Als de kers op de taart was er nog de finale wedstrijd van 20 minuten met tussendoor 5 minuten pauze. De meiden tegen de jongens. Helaas voor de jongens zijn zij in de minderheid. Het team bestaat namelijk uit 6 meiden en 4 jongens. Maar als echte Vikingen gingen ze de strijd aan. De jongens hebben wel het voordeel dat ze in het algemeen langer zijn dan de meiden. De eerste helft van 10 minuten werd gewonnen door de jongens. Even pauze houden en daarna weer aan de bak. De meiden vochten alsof hun leven er vanaf hing. Maar de jongens waren niet klein te krijgen. Uiteindelijk hebben de vier heren de punten binnen gehaald.

Aan al het harde werken was een eind gekomen. Het waren zeer leuke wedstrijden om te zien. Als je energie verbrandt dan moet er ook weer energie in. Dus wat hadden we geregeld. Patat en snacks eten bij OVVO. Twee dappere ouders(Janita en Ronald van L.) stonden in een warme keuken op een corona afstand patat en snacks te bakken voor de kinderen en coaches. In combinatie met een drankje waren ze weer helemaal hersteld.

Er was namelijk nog een kleine fietstocht te maken naar het dorp Maarssen. Bij Maarssen aan de Kook konden ze nog een gratis ijsje gaan eten. Dat werd natuurlijk zonder wikken en wegen aangenomen. Nogmaals bedankt daarvoor.

Als trotse ouder maar ook als hulptrainer en hulpcoach heb ik gezien hoe het team is gegroeid. Het was een heel gezellig team om gehad te hebben. Ik spreek ook namens de hoofdtrainer Erwin Luijendijk. Ook Erwin wil ik bedanken voor al de tijd die hij heeft vrij gemaakt voor het team.

Helaas gaat het team nu uit elkaar. Volgend seizoen gaat de ene helft naar de A en de andere helft blijft achter bij de B jeugd. Allemaal veel plezier komend seizoen.

Sportieve Groet,

Ronald Siebes