Toppers B2 kampioen

We hebben inmiddels de eerste oefenwedstrijd op het veld er al weer op zitten maar neemt niet weg dat we toch nog even willen terugblikken op een superleuk zaalseizoen. En niet zomaar want na een spannende zaalcompetitie mogen de toppers van de B2 zich – net als op de 1e helft veld – kampioen noemen!! Vier wedstrijden voor het einde van de competitie stonden er 4 ploegen op 14 punten. Dit was een beetje vertekend omdat Antilopen al een wedstrijd meer gespeeld had, maar het gaf wel aan hoe spannend het bovenin was. In de top 4 lag het echt dicht bij elkaar in deze poule. Daar waar de B2 beide keren eigenlijk soepel de punten tegen Antilopen binnen haalde was het Nova die juist twee keer aan het kortste eind trok tegen dit team. De Vinken maakt het viertal bovenin compleet maar wist juist tegen deze beide teams geen punten te pakken.  


De B2 is uiteindelijk samen met Nova op een gelijk puntenaantal bovenaan geëindigd maar met een veel beter doelsaldo. Eigenlijk verdiende dit team gewoon om alleen bovenaan te eindigen maar juist tegen de Vinken en Nova waren er onnodig punten verloren en werden beide uitwedstrijden met 1 punt verschil verloren.  Thuis tegen de Vinken heeft de B2 dit even duidelijk rechtgezet en een duidelijke overwinning neergezet in een goede pot. Tegen Nova thuis was het een gigantisch spannende wedstrijd. Nova kwam veel beter uit de startblokken en blijkbaar speelden de zenuwen bij ons toch net teveel een rol want de ballen vielen telkens net niet. De tweede helft daarentegen was duidelijk voor de B2 maar de wedstrijd was net te kort. Als de pot nog een paar minuten langer had geduurd waren we met 2 punten van het veld afgelopen in plaats van eentje en was de B2 alleen kampioen geweest. Nu moest de koppositie na 12 wedstrijden dus met Nova gedeeld worden.


Dus: Lara, Lieke, Lisa, Kyra, Tjitske, Koen, Stan, Thijs-Jan en Yannick GEFELICITEERD met jullie kampioenschap!!


Het was onwijs leuk om te zien hoe de B2 week na week groeide in het spel maar vooral ook in het verdedigende vermogen. Vele aanvallen van de tegenstander draaiden op niets uit omdat in het collectief de aanval flink ontregeld werd. Passes werden heerlijk onderschept, de aangeef werd er uit gehaald en ook voorin werd goede druk gegeven. In totaal heeft de B2 maar 60 doelpunten tegen gekregen in het zaalseizoen dus dat komt neer op een gemiddelde van slechts 5 doelpunten per wedstrijd. Echt een knappe prestatie!!. Aanvallend ging het ook steeds beter draaien en was er elke week wel een van de B2 toppers “on fire” en soms wisten we dat al een beetje voor de wedstrijd…. kwestie van vertrouwen :-). Waar in het begin het voornamelijk de heren waren die scoorden, zag je ook gedurende het zaalseizoen dat alle dames mee gingen scoren. Ook dat is groei en onderdeel van een collectieve prestatie!


Last but not least: met een krappe bezetting van 4 heren en 5 dames kun je als team ook niet zonder reserves en invallers. En door ziekte, aantal blessures en bijv. schoolverplichtingen hebben we een flink beroep moeten doen op een aantal andere teams. Dus langs deze weg willen we ook alle spelers (m/v) bedanken die in dit zaalseizoen bij de B2 hebben willen invallen en  natuurlijk ook Bertina voor al het geregel om ons met 8 spelers in het veld en in elk geval 2 op de bank elke week te kunnen laten starten.


Wij hebben in elk geval genoten van het zaalseizoen. Nu op naar de veldcompetitie.


Onze ambities…laten we de trend van dit seizoen maar gewoon voortzetten 🙂


groeten 

Anna & Margreet