UPDATE CORONAPROTOCOL

We willen blijven korfballen! Met publiek! En met een drankje in de kantine! Als we dat willen…

Invoering Coronatoegangsbewijs

De regering heeft vanaf zaterdag 6 november aangescherpte maatregelen afgekondigd. We hebben daarom ons Coronaprotocol aangepast, op basis van de voorschriften van het KNKV.

De belangrijkste maatregelen op een rijtje:

  • Spelers en publiek (óók chauffeurs van jeugdteams) van 18 jaar en ouder zijn alleen welkom in de zaal en op de tribune met een coronatoegangsbewijs (QR-code) en identiteitsbewijs. Trainers/coaches en scheidrechters zijn uitgezonderd.
  • Iedereen van 13 jaar en ouder is alleen welkom in de kantine met een coronatoegangsbewijs. Dit geldt ook voor het terras.
  • Eenmalig controleren volstaat niet, er moet voorafgaand aan elke activiteit (training/wedstrijd) opnieuw gecontroleerd worden

#Hóedan?

Met deze vraag worstelt iedere vereniging. We zullen het met elkaar moeten doen…!!!


Op wedstrijddagen

  • Aan de bardiensten, die per team worden toegewezen, wordt een 3e vrijwilliger toegevoegd. In onderling overleg bepaalt het team, dat de bardienst draait, wie van de drie er in de hal de QR-codes scant. Op deze wijze delen we onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Een praktische handreiking ligt voor je klaar.
  • Bij ‘groen licht’ ontvangt de bezoeker een stempel met het OVVO-logo. Hierdoor voorkomen we dat je meerdere keren per wedstrijddag gecontroleerd hoeft te worden.
  • Ga als er ‘gedoe’ is bij de controle niet zelf in discussie. Meld bij het bestuur waar je tegenaan bent gelopen. Wij hebben contact met de handhavers van de gemeente.

Trainingen / Midweek

  • Bij trainingen voor senioren wordt in onderling overleg bepaald wie er scant. De trainer is eindverantwoordelijk.
  • Bij wedstrijden van ons Midweek-team wordt in onderling overleg binnen het team bepaald wie er scant.

Extra mensen nodig!

Voor momenten waar door bovenstaande niet in wordt voorzien, hebben we extra mensen nodig die willen scannen. Nee, geen leuke klus, maar wèl noodzakelijk. Als jij die verantwoordelijkheid wilt nemen, meld je dan aan bij het bestuur. De dank van de vereniging is groot!

#OVVOzijnwemetz’nallen!

Nee, niemand is blij met deze maatregelen; ook het bestuur niet! Maar het is niet anders… Als we het niet doen, riskeren we een boete van € 5.000 en de sluiting van onze kantine. Laten we op z’n OVVO’s, dus met z’n allen, er het beste van maken. Met gezond boerenverstand en respect naar elkaar en onze gasten. Want: gelukkig kunnen we (weer / nog) korfballen! #glashalfvol😉