Update trainingen ivm besmettingen!

Allen, het was heerlijk om zaterdag weer onderlinge wedstrijden te kunnen spelen na lange tijd noodgedwongen stil te zitten. Helaas hebben we te maken gekregen met een (aantal) Corona-besmetting(en) die recentelijk bekend zijn geworden.


Geen trainen 25 en 26 januari voor A, B en C jeugd

Uit voorzorg hebben we daarom besloten dat alle A, B en C teams op di 25 jan en woe 26 jan daarom niet trainen zodat het risico op eventuele verdere onderlinge besmettingen beperkt wordt.


Op donderdag 27 januari wordt er zonder tegenbericht wel weer getraind en ben je als speler en/of trainer welkom indien:

a) geen klachten hebt en

b) die dag een zelftest hebt gedaan en uitslag negatief is.


De D en E teams trainen wel gewoon op dinsdag en woensdag op de normale tijd. Voor de jeugdtrainers uit de A-C geldt dat zij verzocht wordt om voor het geven van trainen ook een zelftest te doen en sowieso thuis te blijven indien je niet fit bent.


Zaterdag 29 januari korfbalvrij voor de jeugd

Daarnaast zullen we op zaterdag 29 januari geen onderlinge jeugdactiviteiten organiseren om zodoende ook een kans op (verdere) onderlinge besmetting te voorkomen en zo compleet mogelijk aan de start te kunnen verschijnen mocht de KNKV vanaf 5 feb weer competitie organiseren.


Geen quarantaineplicht

Ten aanzien van eventuele quarantaine en besmettingen van teamgenoten geldt dat het NOCNSF heeft aangegeven dat sporters over het algemeen niet meer dan 15 min achter elkaar binnen 1,5m van een ander zijn. Dit betekent dus dat er nu geen quarantaineverplichting geldt voor spelers, tegenstanders of scheidsrechters binnen de spelers van de A t/m C omdat zij niet als “nauw contact” gezien worden. Algemene advies is hier ” houd je gezondheid goed in de gaten en blijf thuis in geval van klachten”.


Groeten bestuur en JC OVVO