UPDATE TRAININGEN ZAAL (aanpassing A3!)

Kortgeleden is het trainingsschema voor de zaal gepubliceerd. Sindsdien is alweer een heleboel gebeurd. Belangrijkste is natuurlijk het Coronavirus dat een streep door de rekening heeft gezet qua competitie.

Een aantal teams heeft net niet de 1e helft van de veldcompetitie af kunnen maken. Het is ook nog maar de vraag of we kunnen starten met de zaalcompetitie. Voorlopig kan er alleen nog maar getraind worden en kunnen er onderlinge wedstrijdjes gespeeld worden.

Op het trainingsschema voor de zaal hebben we vanuit verschillende hoeken reacties gekregen. Dit heeft er toe geleid dat we het schema nogmaals onder handen genomen hebben en nog diverse wijzigingen hebben doorgevoerd ten opzichte van het eerder gepubliceerde schema.

Het basisschema hebben we daarna nog weer aangepast in verband met a) de recente corona maatregelen en b) het niet beschikbaar van de Zuilen hal in week van 26 okt. In deze nieuwsbrief vind je dan ook maar liefst 3 schema’s. Bekijk ze goed!


Wie mogen er trainen?

In overleg met bestuur, seniorencommissie en de jeugdcommissie hebben we op basis van de afgekondigde maatregelen door de overheid, de regels van de gemeente Stichtse Vecht en de richtlijnen van het KNKV de volgende spelregels bepaald voor de komende periode. Belangrijkste 3 spelregels zijn:

  • A jeugd (maximaal 17 jaar) tot en met F jeugd mag gewoon trainen, ook mogen er onderlinge wedstrijden worden gespeeld (groep 1).
  • A jeugd vanaf 18 jaar mag niet meetrainen met het eigen team, zij mogen alleen trainen met maximaal 4 spelers en een onderlinge afstand van 1,5 meter (groep 2).
  • Het maximale aantal spelers + trainers/coaches in de zaal is 10 personen voor spelers van 18 jaar of ouder, dus de senioren + een deel van de spelers uit de A groep. 

De spelers uit de selectie en de A groep zijn individueel geïnformeerd over de indeling per training en wanneer ze wel en niet verwacht worden.

Onderlinge oefenwedstrijden?

Het oefenwedstrijdenschema zoals op de site al gepubliceerd kan in ieder geval voor 7 november geschrapt worden. Voor 14 november moeten we nog even afwachten wat de overheid gaat bepalen over het spelen van sportwedstrijden. Er wordt momenteel gekeken of we voor de jeugd onderling nog een aantal wedstrijdjes kunnen organiseren op 7 november. Hierover volgt nog meer info. We vragen je in ieder geval om de zowel zaterdag 7 en 14 november nog even vrij te houden.

Trainingsschema 1-3

Schema 1: Trainingen week 26 oktober

Voor de week van 26 oktober geldt dat we nog geen gebruik kunnen maken van de sporthal in Zuilen en daarom geldt voor die week een aangepast schema zoals hieronder opgenomen.

Trainingsschema week 26 oktober (schema 1)

Schema 2: Trainingsschema vanaf 2 november t/m einde Corona beperkingen

Hieronder vind je het schema zoals dit geldt vanaf 2 november totdat de beperkingen mbt aantal spelers in de hal en/of verbod op wedstrijden niet meer geldt.

Alle senioren teams hebben in dit schema een hele hal tot hun beschikking in plaats van een halve hal zoals gebruikelijk. Zo kan toch bijna iedereen komen trainen. De selectie heeft een eigen schema wie wanneer mag komen trainen. Om zoveel mogelijk ruimte te bieden is er op maandagavond een extra half uur aan toegevoegd aangezien de hal s’avonds voorlopig niet door de hockey gebruikt gaat worden.

Trainingschema gedurende periode Corona beperkingen geldend vanaf 2 nov (schema 2)

Schema 3: Terug naar de basis geldend vanaf ?????

Na het opheffen van de Corona beperkingen zal onderstaand basisschema in werking treden. Voor alle schema’s geldt dat niemand van trainingsdag hoeft te wisselen. Kan wel zijn dat er van hal gewisseld moet worden tov situatie hierboven. Hopelijk kan dit schema snel van toepassing zijn want dat betekent dat we weer echt lekker kunnen ballen!

basis trainingsschema geldend na opheffing Corona beperkingen (schema 3)