Van de voorzitter: een ‘fit’ Nieuwjaar gewenst…!

Dit stukje had ik al eerder willen / moeten schrijven, maar het kwam maar niet uit m’n vingers… Niet dat ik u geen gelukkig nieuwjaar wil wensen hoor, tuurlijk wel, maar wat zèg ik daar nou mee…?!? Uiteraard gun ik u en de uwe(n) alle goeds, hoe dat er dan ook voor u uitziet! Maar wat is anno 2022 nou een ‘gelukkig nieuwjaar’ voor OVVO…?!?


Gelukkig zou kunnen zijn: snel weer een gezellige korfbalvereniging kunnen zijn! De kantine open, elkaar ontmoeten rondom trainingen en wedstrijden, lekker een balletje gooien (zo fanatiek als je zelf wilt) door iedereen: jeugd, G-team, senioren, wedstrijdcompetitie èn breedtesport, de ‘3e helft’ met een bakkie of een biertje… Kortom: alles weer bij het ‘oude’! Maar ja, hoe reëel is dat? Want inmiddels is wel duidelijk dat Corona niet zomaar voorbij is. Voorlopig zitten we er nog wel een poosje mee opgescheept, alle vaccinaties en boosters ten spijt…


Daarom wens ik ons een ‘fit’ nieuwjaar. Allereerst ‘fit’ in de zin van gezond, in goede conditie. Dat hoort immers bij een sportvereniging. Maar ook ‘fit’ in een andere zin. Uit de biologie weten we dat alleen díe soorten overleven, die zich het beste weten aan te passen aan de omstandigheden. ‘Survival of te fittest’ wordt dat genoemd. En dat zullen we als vereniging ook moeten doen om ‘te overleven’.


Het goede nieuws is: dat doen we al! Want na iedere persconferentie wordt er weer gekeken naar wat wèl mogelijk is. Afgelopen week was dat voor de jeugd tot 20 uur buiten trainen. Toen ik een van m’n dochters van trainen ophaalde, heb ik even gekeken hoe dat ging. Op de trainers na leek niemand het koud te hebben, wonderlijk! En ja, er waren korven en ballen, maar met korfbal had het weinig te maken. Het was vooral elkaar weer zien, lol hebben, elkaar in de maling nemen en veel lachen. Pas je aan de omstandigheden aan en maak er het beste van, helemaal goed!


Inmiddels zijn we weer een persconferentie verder en blijkt dat er weer meer mogelijk is, nu ook voor de senioren. Wat héérlijk!!! En dus bekijken we hoe we iedereen weer kunnen laten korfballen. En als de maatregelen wéér veranderen, passen we ons wéér aan. Want het afgelopen jaar is gebleken dat OVVO een fitte vereniging is. Ik wens ons allen toe dat we dit ook het komende jaar volhouden en er zo een ‘gelukkig nieuwjaar’ van maken!


Johan Dorst


Voorzitter CKV OVVO