Verslag: De vlag uit voor OVVO/De Kroon 5

Na de nipte nederlaag van verleden week tegen het op de tweede plek staande Tempo 5 (14-15), Tempo scoort de winnende in de laatste seconden nadat OVVO/DeKroon 5 terug was gekomen van een 5-punten achterstand), mochten we deze week de uitwedstrijd spelen tegen Rapid 4 uit Haarlem. Zij stonden, net als het 5e, op de gedeeld voorlaatste plaats met 2 punten).  Er zat dus wel een ‘belangetje’ op deze pot. En gelukkig was dat besef er bij OVVO 5 het meest van de beide ploegen. Eigenlijk heeft het 5e deze wedstrijd gewonnen op gedrevenheid en wilskracht, en natuurlijk simpelweg omdat er meer doelpunten werden gescoord dan de tegenstander! Daarom de vlag uit voor OVVO/DeKroon 5: de eerste overwinning deze zaalcompetitie met maar liefst 15-17: nog niet eerder deze hele competitie scoorden we er zóveel!

Daar zaten nog beauties tussen óók, iets wat later op de avond werd gekopieerd door het 1e en 2e). Door blessures en afschrijvingen stond Corneel in de basis, en zaten Ricardo en Britt op de bank. Beiden werden na 23 minuten ingezet, en voor beiden ook een belangrijke rol zo bleek tijdens de wedstrijd. Ricardo had zijn handen meer dan vol aan zijn tegenstander en hield gelukkig de schade beperkt met daarbij een beauty van een fade-away goal! En Britt? Britt was on-fire, Britt skipte haar tegenstander alsof deze er niet stond. Met 3 goals en een stip mee had zij een belangrijk aandeel in het uiteindelijke resultaat. Corneel speelde als een Feyenoorder, met hier en daar geniale ingevingen.  Tel daarbij op dat Jeffrey een aantal belangrijke onderscheppingen had, Marnix koel bleef bij het benutten van de strafworp op 6-9 en het gat dus op 4 bracht, Melvin net als Ricardo per saldo de schade beperkt hield (met een prachtige doorloopbal en afstandsschot). En de rest? Rolien betrouwbaar als altijd in haar rol als spelverdeler met haar traditionele goal van 4 meter, Bep die eindelijk vaker schoot en dus scoorde (en een stip mee kreeg die benut werd na een schot en vervolgens doorbraak), Margreet die een soort Henk Fokker is als het om afstandsschoten gaat (een heel hoog schotpercentage en drie goals) en Saskia, die dan wel op het scorelijstje ontbreekt maar met haar lengte en kracht er voor zorgde dat Rapid over háár kant in ieder geval geen aanval kon opzetten.

Maar…………….er is altijd een maar. Veel goals van Rapid vielen door ons eigen falen, niet omdat hier een actie aan vooraf ging dus. Wij hielpen ze eigenlijk in het zadel door domme stippen te veroorzaken en bij het afvangen onnodig teveel risico te nemen. Dat kostte ons zéker 7 of 8 goals. Dat gaan we dus verbeteren de komende tijd, alhoewel dat in de komende wedstrijd tegen koploper Atlantis (waarvan we destijds wél de 2e helft hebben gewonnen) misschien nog steeds moeilijk zal gaan verwacht ik. Maar……….er is altijd een maar. We groeien per week en we scoren steeds meer, dus als we de grote fouten er uit halen, zou een verrassing misschien zomaar in de lucht kunnen hangen!

De scores: Corneel 3, Margreet 3, Britt 3, Melvin 2, Jeffrey 2, Rolien/Ricardo/Marnix/Bep allen 1x.

Jaap van Bruggen