Verslag: Een heerlijk avondje in de OVVO Hal….

Was u gisteren niet in de OVVO hal? Verkeerde keuze! Zo simpel is het.

OVVO ontving koploper Drachten en verbaasde vriend en vijand met een dik verdiende overwinning. De koploper moest zonder punten in de tas de 157 kilometer terug naar huis afleggen en zal zich afgevraagd hebben wat hen was overkomen in Maarssen.

Voor de wedstrijd leuk het wel een reünie in OVVO kantine. Frank en Jeannette stonden buiten te roken, benedenhooligans op leeftijd waren collectief aanwezig en ook oud bestuursleden kwamen ‘opeens’ voorbij om een wedstrijd OVVO mee te pakken. ‘Maar Frank, Drachten is de koploper hè, verwacht niet te veel!’ werd door Frank beantwoord met ‘Wij zijn er, dus winnen we gewoon van die gasten joh.’ Achteraf profetische woorden natuurlijk.

Maar er was ook veel uit te leggen langs de kant. ‘Waarom hebben we 2 scheidsrechters? En wie is de baas dan?’ en nog veel meer van dit soort vragen. Gelukkig was voorbeeldig gedragend penningmeester Jaap langs de kant aanwezig om alles uit te leggen.

Let’s go! Kom maar op met die wedstrijd. Bij OVVO zijn Jairus en Ivo al weken geblesseerd en ook vandaag moest er weer geïmproviseerd worden. Remco was er weer bij en dat geeft toch een soort fundering aan de ploeg. Het is natuurlijk een wetmatigheid in de sport dat je een goede mix moet hebben. Jonge mensen kunnen zich optrekken aan het niveau als het basis fundament er ligt en Remco is zo’n speler, net als Pieter, die daar voor zorgt. Prachtig om te zien hoe dan Damaris en Willemijn vandaag tot bloei komen in zo’n wedstrijd. Jeugd rendeert beter als ervaren spelers het fundament vormen. Help elkaar. #OVVOzijnwemetzijnallen natuurlijk he?

Drachten zette erg veel druk op onze spelers. Vrij komen was pittig en schoten werden vaak onder druk genomen. OVVO zocht het vooral bij de dames en wist hierin elke keer het juiste schot te vinden waardoor Drachten ons niet kon overlopen. Er werd om en om gescoord tot 7-7 en we zaten er lekker in, in de OVVO hal. Als OVVO minder geduldig was geweest in het zoeken naar kansen was er zeker een achterstand geweest. Complimenten voor de rust in het spel!

Spannende pot, veel strijd, genoeg fouten ook, maar daarom ook genoeg te beleven.

5 minuten voor rust zakte Drachten wat weg en OVVO profiteerde daar echt geweldig van. Pieter en Remco werkten hard en wonnen duels waardoor de meiden in schotpositie konden komen. Marnick liep zich de blubber om constant een aanspeelpunt te zijn en in de laatste 5 minuten betaalde dit zich uit. De scores van Drachten droogden op en OVVO zette juist aan. Door 8-7, Marnick 9-7 en ook nog vlak voor rust een heerlijke goal van Samantha vd Kroon voor een 10-7 ruststand. Wat een weelde!

Dan verwacht je toch een getergd en beter Drachten uit de kleedkamer, bij de start van de 2e helft. De coach van Drachten bracht in de 1e helft al een spits in tegen Pieter en vervolgens werd deze jongen totaal niet aangespeeld door zijn vak. Heel raar om te zien. Maar nu hadden ze wat meer tijd om te overleggen. Arjen Talsma zette direct de 12-10 op het bord en de spirit was zeker terug bij de koploper, die eerder dit seizoen in Drachten met 27-14 (!) van OVVO won.

Drachten zette een tandje bij en dan moet je als OVVO vooral mee blijven scoren. Door van der Vegt was hier meerdere keren in de wedstrijd enorm belangrijk in. Ook nu met de 11-8 en daarna ook Samantha met de 12-9. Echt hele belangrijke goals. Zo sloeg OVVO de eerste aanval van Drachten af en sloeg op de Friese bank de twijfel toe. Een onverklaarbare wissel bracht OVVO eigenlijk in het zadel doordat Jelle veel makkelijk zijn rebounds kon gaan winnen. En het werd ook niet meer gecorrigeerd met wissels. Doordat Jelle meer overhield kreeg dit OVVO vak veel meer rust en wist OVVO het beslissende gaatje te maken. Eerst Marnick met een hele vieze doorloopbal (onder de korf door halen, achterover erin leggen) en daarna een slimme actie van Willemijn waarin ze de gretigheid van haar dame goed inschat: OVVO van 12-10 naar 14-10. FEEST LANGS DE KANT!

Maar oke, nog wel 12 minuten op de klok, rustaaaagh. Maar OVVO bleef niet rustig. Het zette door. Weer Samantha en Willemijn om er 16-11 van te maken en dan moet je alleen nog maar de pot uitspelen. Maar waar de Drachten coach zich begin 2e helft de problemen in wisselde deed OVVO hier ook nog een poging in door Jelle te wisselen. Het zal vermoeidheid geweest zijn (kwam terug van een blessure) maar zo viel het lengte overwicht weg en kreeg Drachten meer kans om druk te zetten. Met lengte vang je niet alleen ballen af maar kan je ook veel makkelijker het spel verleggen met de passing, iets wat hard nodig is als je zo onder druk wordt gezet, en daarin viel nu een belangrijke kracht weg. Het werd gehaast. Het spel werd niet meer goed verlegd maar er waren heel veel korte breedteballetjes, en Drachten kon OVVO daardoor veel beter onder druk zetten. Opeens werd het weer spannend. Drachten ging van 16-11 naar 16-14 en dan komt er wel wat los. Toch een beetje billenknijpen langs de kant. OVVO werd gered door de stabiliteit in de verdediging van Samantha, Damaris, Pieter en Remco: gewoon je duels winnen en geconcentreerd verdedigen. En zo kreeg OVVO het weer stabiel en mochten Willemijn en Marnick er zelfs een hele fijne eindstand van 18-14 van maken. Schitterende korfbal avond. OVVO promotie van de bovenste plank. De hele zaal en kantine stonden achter deze keihard werkende ploeg. En naast hard werken moet je ook goed schieten. Dat deden onze dames, die samen alleen al evenveel goals maakten als heel Drachten. Dat is ook wel eens anders geweest bij OVVO. En ja, dan kan je dus ook van de koploper winnen. Voor ons een verrassing, alleen Frank wist het dus al vooraf.

Goals OVVO: Samantha 3x, Damaris 3x, Pieter 1x, Willemijn 4x, Marnick 3x en Door 4x.

Na de overwinning van vorige week een heerlijk begin van wat een ‘streak’ kan worden.

Volgende week TZ uit waar een grote stap gemaakt kan worden richting definitief lijfsbehoud.