Verslag: OVVO toont karakter in Dordrecht

Na een bizarre week vol emotie, ook bij OVVO 1 zelf natuurlijk, kwam de volgende titelkandidaat tegenover Onze Helden. In Dordrecht moest er van Sporting Delta worden gewonnen zonder coach Erwin en zonder topschutter Bas. Ga er maar aan staan na deze week. Maar OVVO toonde karakter na een zeer matige eerste helft en trok in de dying seconds de overwinning over de streep.


OVVO 1 beleeft een geweldige start van de zaalcompetitie, al mist dat in de stand. In Zoetermeer was echt meer verdiend geweest voor onze hoofdmacht en tegen Pernix haalden we een geweldig niveau. Tja toen KCR. Wat kunnen we er nog van zeggen? Vooral jammer dat we verloren. En de kritiek die daarna neerdaalde op onze club was volkomen terecht. Het ging veel te ver. Laten we dit beter doen met zijn allen in de toekomst, ook ondergetekende kan wat rustiger aan de lijn.

Dat wetende gingen we naar Dordrecht om te spelen tegen titelkandidaat Sporting Delta. Met Jan Bongers een prachtvent als coach en een ploeg die graag kampioen wil worden. OVVO miste dus Bas door een schorsing en dat betekende huiswerk voor de coaches. Door, Jesse, Remco en Willem begonnen in de aanval waar Michelle, Nicky, Henk en Marnick gingen verdedigen.

Ik weet niet of het de spanning was maar de eerste helft was echt beneden zelfs 1e klasse niveau denk ik. Wat een fouten, wat een schotloosheid: het was alleen van beide kanten. De scheidsrechter gaf ontzettend veel vrije ballen waardoor er nog doelpunten werden gemaakt, anders was een ruststand van pakweg 5-4 niet gek geweest. Spanning? Druk? Het kan allemaal, moeilijk in te schatten vanaf de tribune waar trouwens wel aardig wat OVVO mensen waren. Leuk!

Jesse scoorde na een kwartier pas onze eerste veldgoal (daarvoor vrije ballen van Michelle en Door, en stippen van Henk en Willem) wat denk ik genoeg zegt. We gingen rusten met 9-7 voor Sporting Delta en de vraag was toch wel: hoe gaan we aan meer goals komen? Bas kreeg op de tribune nog een keer te horen dat we hem er toch graag bij hadden gehad vandaag, en Martijn Roos werd op die zelfde tribune gevraagd of hij niet zijn spullen bij zich had.

In het vak van Henk waren de statistieken op schot ook echt zo matig (Nicky 0 op 3, Marnick 0 op 10, Henk 0 op 11 en Michelle 0 op 12) dat er echt iets anders nodig was om tot goals te komen, die in dat vak dus alleen door strafworpen en vrije ballen waren gekomen. Vrij snel na rust kwam Sam in dat vak en dat keerde deze situatie echt volledig om. In het andere vak waren de statistieken iets beter maar ook daar was iemand nodig die op ging staan: het zou Remco (weer) zijn die uiteindelijk in de 2e helft 4x van afstand zou scoren in de belangrijke fase.

Na rust gingen we snel van 9-7 naar 13-10 maar toen veranderde het bij OVVO. Sam maakte 13-11 (haar 2e schot, 2e goal) en we maakten gelijk daarna 13-12. We zaten weer in de wedstrijd en OVVO wist beter waar het te halen was. Schutter Pascal Meerkerk maakte nog knap de 14-12 maar daarna was OVVO compleet op stoom. Uiteraard Sam weer (5 goals in 20 minuten!) voor 14-13 waarna Michelle een stip forceerde en Henk gelijk maakte. De vuist ging de lucht in en dat was ook het moment waar het publiek wat constant tegen Henk aan het zingen was meer een motivatie werd dan dat onze spelers er last van hadden. Auke had het in de aanval anders gezet. Jesse ging duels winnen in de korfzone waar Willem en Door probeerden Remco vrij te spelen, en dit werkte. Het was af en toe zoekend, en te traag voor je gevoel maar het plan werkte wel. Remco schoot van afstand de 14-15 en de 14-16 binnen. Toen we daarna snel de 14-17 maakten (weer Sam, het begon bizar te worden) hadden we het gevoel van een door denderende goederenwagon maar Bongers ging wisselen en dat hielp. Delta greep zich weer vast in OVVO en begon ook hoge percentages te halen wat een heerlijke eindfase maakte.

Via 15-17 gingen we naar 18-20 met nog 4 minuten. Delta had een goede rebounder ingebracht die veel pakte en dat hielp ze. Na 19-20 bleef het krankzinnig lang zonder goals wat het ontzettend spannend maakte. Had vak Henk daar moeten scoren? Natuurlijk, maar ook hier hadden we te veel balverlies in deze fase. Door de schotklok in zo’n fase bijvoorbeeld mag natuurlijk niet gebeuren maar het hoorde wel echt bij de spanning in deze emotionele slotfase. Met nog 50 seconden ging de bal toch naar het aanvalsvak van Delta en dan hou je de adem in. Maar OVVO zat er vol op. En met nog 8 seconden op de klok was het schot mis en was iedereen aangesloten. Maar wat? De klok werd op 25 seconden gezet? Hoe dan??? Iedereen in blauw en wit greep met de handen naar het hoofd. Maar het gecontroleerde leek toch wel iets wat we hardhandig hadden geleerd de afgelopen week. Hou je zelf in toom. Al vond ik het ook weer pittig in dit moment. Maar als je jezelf in toom houdt blijf je nadenken. Delta kreeg een volle 25 seconden en op 10 seconden, ja hoor, was het raak: 20-20. Maar het had zo moeten zijn. We hielden het hoofd er nu wel bij waar we het vorige week collectief verloren. En dan hou je kansen op de overwinning. De door Auke geïnstrueerde standaardbal lukte niet maar Willem kroop voor zijn tegenstander en Jesse had het gezien. En nog veel knapper: ze kreeg de bal bij Willem. Op 7 seconden ging de bal vanuit zijn handen omhoog en het leek 5 seconden te duren maar toen kwam hij echt naar beneden……en stuiterde op de rand…..EN ER IN!!!!!! 20-21!!!!! JAAAAAAAAA!!!!

De laatste 6 seconden waren nog bibberend om naar te kijken maar we wonnen. Fantastische overwinning!!!! Henk bedankte het publiek lachend.

Geweldig. OVVO staat er weer en heeft alle kansen in deze competitie. KCR heeft alles gewonnen en staat fier bovenaan maar treft nu de betere ploegen (Pernix, Meervogels en Sporting Delta) waar OVVO iets meer de ploegen onderin krijgt in de komende wedstrijden. Dat is leuk, maar alleen als je daarvan wint want anders ben je zelf de ploeg onderin. TZ is de middenmoot samen met ons en komt op 11 januari naar Maarssen. Kom lekker kijken mensen, OVVO speelt een fijne zaalcompetitie en de wedstrijden waren tot nu toe prachtig om te zien.

Fijne dagen allemaal! Geniet van de rust en de gezelligheid en we zien elkaar op 11 januari in onze prachtige eigen OVVO-hal!