Verslag: OVVO veegt koploper Pernix: 30-19!

Na de wedstrijd van vorige week tegen KCR waren we weer enthousiast gestemd. Goed korfbal, punten en plezier: het was mooi vorige week. Maar in de hal aangekomen begonnen de verhalen al niet best. Michelle en Remco geblesseerd en waarschijnlijk niet starten. En dan ook nog tegen koploper Pernix waar we vorig jaar ook twee keer van verloren. Het aantal goals van Pernix de laatste weken was 33, 30 en 33. Van OVVO? 23, 20 en 20. Het zijn maar statistieken natuurlijk hè, maar het was wel het gene wat het beeld bepaalde vooraf. Ons 2e won in een prima pot van Pernix 2 en tijdens het warmlopen konden we wel concluderen dat Michelle toch ging starten en dat Pieter de vervanger van Remco zou gaan worden. Bas ging daarmee op de plek van Remco spelen wat Pieter naast Martijn bracht.

De wedstrijd ging fanatiek van start en gaf al een aardig beeld van het verloop van de rest van de wedstrijd. Pieter heerste in de korfzone wat veel kansen bracht voor zijn vakgenoten. Maar de pressing van Pernix tijdens het rondspelen maakte het OVVO soms lastig om tot kansen te komen, vooral voor Martijn die goed verdedigd werd. Soms was er opeens veel vrijheid voor de dames en kon Pieter zijn vak meerdere schotkansen bezorgen en soms was er hele hoge druk. De schotpercentages van Martijn, Nicky en Rianne hadden beter gekund in de openingsfase, dan waren we misschien eerder uitgelopen. Aan de andere kant kwam Pernix bijna helemaal niet tot kansen. Het OVVO vak gaf uitstekend druk en onderschepte veel ballen. Michelle stond op de beste dame van Pernix maar liet echt niets toe en benaderde echt weer het niveau van haar toptijd, wat mooi is om te zien. Terugkomen na meerdere jaren is echt niet heel eenvoudig maar het niveau van gisteren was hoog. En dan komt ook het schot weer terug (2 op 4 deze wedstrijd) en is er veel meerwaarde.

Henk, Bas en Door onderschepten veel passes en pakten afvallende ballen wat Pernix af en toe tot wanhoop dreef. Pas na 6 en een halve minuut(!) was de eerste vakwissel en was het 2-0 door 2 goals van Martijn. Tot 6-6 liep het gelijk op waar OVVO voor je gevoel veel meer kansen had maar de afronding gewoon niet goed genoeg was. Al liet Henk dat helemaal achter zich. De man heeft letterlijk nog nooit zo goed geschoten als gisterenavond. Even statistieken: Henk schoot 9x van afstand…en daar gingen er 8 van in. 8. Echt waar. En dat waren niet alleen schoten waar hij helemaal vrij stond hè?

De teams liepen samen op naar 6-6 en toen zette OVVO wel echt aan waar Pernix dat gewoon niet kon. Een prachtige doorloopbal van Rianne werd 7-6 en Martijn schoot daarna 8-6 binnen. En verder gingen we. Een vrije bal van Door voor 9-6 (3 op 4 raak) en een afstandspoeier van Bas Noordermeer zorgde voor een mooie kloof van 4 punten: 10-6. Met 10-7 gingen we rusten.

Het verhaal in de rust: deze ploeg scoort er elke keer 30. Nu 7? Die gasten komen de 2e helft wel opzetten hoor, we zijn er nog niet!

Pernix maakte direct na rust 10-8 en we gingen er voor zitten. Dit gaat een echte wedstrijd worden. Dat dachten de supporters van Pernix naast ons ook (gezellige mensen, zeer vriendelijk) en we waren er klaar voor. Alleen dacht OVVO er anders over. Henk en Door misten echt geen enkele kans in deze fase en verdedigend stonden we echt als een huis. Boem Boem Boem en OVVO knalde door. Toen de stofwolken op waren getrokken stond het 15-9 en was het gat alleen maar een stuk groter geworden. Het leidde tot frustratie en de scheidrechter deelde veel kaarten uit die eigenlijk helemaal niet nodig waren. Zo erg was het allemaal helemaal niet en deze wedstrijd had helemaal geen 3 kaarten nodig. De coach van Pernix ging wisselen maar het hielp maar even. Het werd 15-11 maar daarna was het weer allemaal OVVO wat klok sloeg. 5 rake afstandsschoten achter elkaar zelfs (Henk, Michelle, Martijn, Nicky en weer Michelle) voor 20-11. 20-11, tegen de koploper!

Erwin gaf meerdere spelers uit 2 speeltijd en zo kreeg iedereen zijn deel. Roy pikte een goal mee en Marnick (die prachtige dingen liet zien in het 2e) kreeg de eer om goal 30 te maken.

Wat een prachtige avond. In de laatste secondes stond Pieter al klaar in het hoekje maar helaas kwam de bal niet meer. Het was ook zeker de avond van Pieter.

30-19 tegen de koploper, dat staat als een huis. De ploeg van gemiddeld 30 maakt er maar 19 en de ploeg van gemiddeld 20 maakt er 30. Zo mooi is sport af en toe. Het was genieten in de OVVO hal.

Een koploper, die er elke week 30 in gooit. Laten we dat nou volgende week weer hebben! En weer thuis! ODIK komt naar Maarssen en ODIK staat terecht bovenaan. Beste ploeg tot nu toe. De doelpuntenaantallen van de laatste weken? 32,23,33 en 31. Ik zie een patroon…

We gaan het gewoon weer proberen. Uit in Barneveld werden we volledig weggespeeld en verloren we met 29-22. Dat was door de ondergrens. Nu staat er een OVVO met vertrouwen en kwaliteit. Vertrouwen moet je nooit verwarren met arrogantie. Laten we weer eens kijken of we het de koploper moeilijk kunnen maken. Je weet het nooit.

Stand:
1.       Odik 7-11
2.       Pernix 7-10
3.       GKV 7-10
4.       OVVO 7-8
5.       TZ 7-6
6.       KCR 7-6
7.       Eibernest 7-5
8.       Die Haghe 7-0

OVVO pakte de laatste strohalm maar nu dus weer volgt dus eigenlijk weer de laatste. Als je nog om het kampioenschap mee wil doen moet je echt winnen van ODIK, anders sta je 5 punten achter en is het wel klaar. Het zou prachtig zijn als we dit weer kunnen opbrengen met zijn allen. We gaan het zien volgende week. Half 9 in Maarssen! Tot volgende week!

Bron: https://twitter.com/rvanliempdt/status/1089265658121146369