Verslag: OVVO verslaat ROHDA en pakt de koppositie!

Na het gelijke spel van vorige week in Amstelveen wachtte ROHDA als tegenstander in onze OVVO-Hal, die uitverkocht was voor vanavond. Ook deze week werd de andere wedstrijd in ons poultje, ZKV-KVA, gecanceld door het hoge aantal besmettingen. Rare tijden.

Bij OVVO startte Rianne de Bie in de basis. Dat was niet om te compenseren dat uw verslaggever haar niet de credits had gegeven voor haar pass van vorige week (sorry!) maar dat was omdat Door van der Vegt er niet bij was. Ook Jairus Nicatia startte in de basis na zijn uitstekende invalbeurt van vorige week.

Aanval: Jesse, Rianne, Marnick en Jairus. Verdediging: Damaris, Maike, Bas en Jelle.

OVVO ging prima van start! Voordat de 1e minuut voltooid was had aanvoerder Marnick van Eijk de 1-0 al op het bord gezet. ROHDA counterde direct met een verdiende strafworp en nam ook brutaal de voorsprong met een mooi afstandsschot. OVVO weer de aanval in waar er wat slordig op werd gebouwd en de schotklok bij afgeteld was. Maar na uitstekend tussenkomen van Damaris kon Bas toch de 2-2 aantekenen.

Ons 1e aanvalsvak kwam voor de korf en er ontspon zich wel een interessant kijkspel. ROHDA zetten flink druk en het gold eigenlijk voor alle 4 de mensen (1e aanvalsvak) dat voorin vrijkomen best moeilijk was. ROHDA deed dat ook gewoon prima. Daarentegen stond Jesse als een huis in de rebound (pakte 94%!) en dat maakt korfbal wel makkelijker natuurlijk. Vooral vanuit de kansen die zij daarmee schiep voor haar vakgenoten kwamen we tot doelpunten. Vanuit een doorbraak van Marnick liep Jairus op het juiste moment naar de korf en zo ontstond een beauty van een 3-2. Jesse maakte daarna zelf de 4-2 uit een vrije bal en we hadden het eerste kloofje te pakken.

ROHDA is een ploeg die altijd strijd heeft en waar je nooit makkelijk vanaf bent. Ivar Spierings zien we al jaren korfballen en dat is vaak een genot om te zien. Met zijn bijzondere schot en zijn flitsende acties is hij altijd lastig te bespelen. Maar gisteren werd hij gedwongen zich vooral te bemoeien met het spel van zijn vak en zelfs nog vaak om het rebound probleem van zijn vak op te lossen. Zonde van zo’n speler maar voor OVVO natuurlijk niet ongunstig.

Op karakter trok ROHDA het naar 5-5 en zelfs 5-6. Maar daarna kon OVVO het verschil in doelpunten uit gaan drukken. Mooie doorloopbal van Damaris Scheper voor 6-6, zelfde mooie actie van Rianne de Bie die haar strafworp benutte voor 7-6 en daar bovenop nog een raak afstandsschot van Jairus Nicatia en we waren weer terug op 2 voor: 8-6.

In 2e aanvalsvak hadden we af en toe mooie variatie. Het was lang niet alleen maar Bas en er werd slim gekeken waar kansen lagen want de tegenstander focust vaak wel op Bas natuurlijk. Nu weer Maike die een slimme strafworp verdiende in het constante fysieke gevecht met haar dame: 9-7.

Jairus maakte gelijk 10-7 en een grote voorsprong bij rust is dan altijd lekker. ROHDA ging niet akkoord en maakte van afstand de 10-8.

Bijna rust. Laatste aanval, schot Bas, helaas mis. Laatste kans ROHDA op 8 seconden maar heel snel balverlies. 4 tellen. Bal naar Bas, die hij normaal misschien direct omhoog had gegooid, maar hij keek goed en zag Maike staan. En Maike schoot in de zoemer de 11-8 binnen. Het leidde tot een heerlijk gevoel om de rust in te gaan en een fel discussiërend ROHDA tijdens de wandeling naar de kleedkamer. Zo’n laatste goal gaf wel een goed beeld van hoe OVVO erin zit. Er lijkt momenteel iets gewoon te kloppen in de ploeg en de trainers variëren met opstellingen om te kijken waar de kansen liggen. Mooie tijden.

ROHDA maakte direct na rust de 11-9 en toen volgde voor het publiek tien hemeltergende minuten. Aanvallend lukte er niets, bij beide ploegen. En je had zo’n gevoel dat de ploeg die het beste uit deze fase zou komen zeker de wedstrijd zou gaan winnen.

Uw verslaggever denkt dan altijd ‘kom op met die wissels’ maar na de wedstrijd leggen de trainers mij dan altijd uit dat als ze altijd naar mijn emoties luisteren tijdens de wedstrijd, ze in de rust door al hun wissels en time-outs heen zijn. Hierom zijn zij dus de trainers en mag uw verslaggever stukjes tikken op de zondagochtend.

Want de trainers kregen aan het einde van deze 10 minuten volledig hun gelijk. Marnick van korte afstand voor 12-9 en Jairus met de bevrijdende 13-9. Opluchting voor het ‘blauwe’ deel van de banken en de tribunes.

ROHDA bracht met Jeffrey Kruse een pure aanvaller binnen de lijnen waar Van der Putten direct op reageerde door Remco de Haan tegenover hem te zetten. Het belette Kruse niet om de 13-10 te maken maar dat zou Remco later wel compenseren.

Maar eerst de aanval erna want die was heerlijk. Na veel dreigen volgde de actie naar binnen van Jelle Mulder en hoe hij dat met dat lange lijf al struikelend de bal met 1 hand de korf in krijgt is mij een compleet raadsel, maar hij deed het! 14-10!

En OVVO knalde door. Remco kwam de aanval in en schoot gewoon zijn eerste 2 ballen binnen, haha. Genieten. Wat lijkt korfbal dan simpel hè? 16-10 en toen was het wel gebeurd eigenlijk.

ROHDA kon geen vuist meer maken terwijl OVVO daar eigenlijk best nog een beetje ruimte voor bood. Maar de wedstrijd was gespeeld en bij 19-14 was het klaar.

Mooie overwinning en we staan bovenaan! Ja, we hebben als enige 2 wedstrijden gespeeld en ZKV zelfs nog geen enkele, maar we staan er wel. OVVO zit er prima in en dat is echt een compliment naar de hele groep want het is echt niet makkelijk in deze Corona tijden om focus te houden en jezelf scherp te houden in constant wijzigende omstandigheden. OVVO 2 heeft beide wedstrijden zelfs gewonnen dus onze selectie gaat met een fijn gevoel deze 2 vrije zaterdagen tegemoet. Daarna wacht de dubbele confrontatie met ZKV, waar we dus echt helemaal niks van weten. We gaan het zien!

Het was heel gezellig in de kantine gisteren, ook met ROHDA, en wat heb ik veel mensen horen zeggen ‘oh, wat heb ik dit gemist zeg’ wat wel de zin van de avond was. DJ Pim was in grootse vorm. Want sommige dingen blijven gewoon hetzelfde. En gelukkig maar!

Goals OVVO: Rianne 1, Jesse 1, Damaris 2, Maike 3, Jelle 1, Bas 3, Marnick 2, Jairus 4 en Remco 2.

document.addEventListener( 'wpcf7submit', function( event ) { var reference = Date.now().toString(36) + Math.floor(Math.pow(10, 12) + Math.random() * 9*Math.pow(10, 12)).toString(36); jQuery('input[name="wpcf7cfpdf_hidden_reference"]').val(reference); }, false );