Verslag: Spektakel in Amstelveen levert OVVO een punt op.

Eindelijk mochten weer! Zaalcompetitie! Bijna 2 jaar geleden werd de selectie van OVVO flink verjongd maar daar hebben we als OVVO publiek nog weinig van kunnen zien in de zaal. Zonde, want een goed gevulde OVVO-hal brengt altijd sfeer en gezelligheid binnen onze mooie club. Die gezelligheid hebben we de laatste maanden flink moeten missen natuurlijk. Het clubgevoel is iets wat ons allemaal naar de OVVO-hal drijft in het weekend en wat zijn we blij dat iedereen weer mag korfballen. Nu nog met beperkingen, zeker in de kantine, maar hopelijk is dat snel voorbij en kunnen we weer ouderwetse zaterdagavonden beleven bij onze club.

Onze hoofdmacht startte de competitie bij KVA. Dat KVA waar de enige zaalwedstrijd van dit seizoen juist van werd verloren. In ons poultje van 4 zijn ZKV en ROHDA de andere tegenstanders, hun wedstrijd ging niet door i.v.m. te veel besmettingen. Het blijft bijzonder allemaal in deze tijd.

Op de bank bij OVVO nog steeds de vertrouwde gezichten. Trainers Erwin van der Putten, Auke van Gemert en Danny Bruijntjes, verzorgers Pim Blaauw en Kirsten van Keulen en dat alles natuurlijk onder de bezielende teambegeleiding van René Dijkkamp.

In de aanval bij OVVO begonnen Damaris Scheper, Maike van den Berg, Ivo Stob en Jelle Mulder. In de verdediging Jesse Visser, Door van der Vegt, Bas Noordermeer en aanvoerder Marnick van Eijk.

Het was niet druk bij KVA wat natuurlijk logisch is. Mensen twijfelen toch of ze naar binnen kunnen en naar de kantine mogen. Maar het mag allemaal, mensen. In de kantine zit je nog aan een aantal vast maar in de hal is de capaciteit zo groot dat je lekker kan komen kijken. Kom vooral kijken! Je kan je nu aanmelden voor komende zaterdag via onze site!

Bij OVVO kwamen in het 1e aanvalsvak onze mannen direct onder zware druk. Jelle had een fysiek zeer sterke heer die het aardig ontregelde en ons vak had moeite om onder de druk van KVA vandaan te komen. Dat was anders in ons 2e aanvalsvak. Bas Noordermeer kreeg matig druk bij zijn eerste 2 aanvallen en zette dat met 2 rake schoten gelijk om in goals. En bij de 3e actie kreeg hij veel te veel druk wat gelijk een strafworp opleverde. Dat was het beeld van de 1e 20 minuten. Bas werd door zijn vak uitstekend in stelling gebracht en was moeilijk af te stoppen (5 goals in de 1e helft).
Het andere vak hoefde alleen maar mee te scoren wat vooral Damaris Scheper (3 goals in de 1e helft) goed deed. Zo liepen we naar 7-9 en was er geen vuiltje aan de lucht.

De KVA coach wisselde vervolgens zijn heren van vak en dat werkte aardig. Er werd meer druk ontwikkeld en OVVO werd slordig waardoor KVA de situatie omdraaide en we met 12-11 achterstand gingen rusten. Na een tussenstand van 8-10 toch zonde.

Na rust misten wij de grote kans op de gelijkmaker waarna KVA direct de 13-11 maakte. OVVO deed wat waarschijnlijk in de rust al was bedacht en bracht Jairus Nicatia voor Ivo stob. Jairus heeft veel blessures gehad sinds zijn komst naar OVVO maar is nu fit, wat we een uitstekende timing kunnen noemen natuurlijk. Het bracht de OVVO aanval niet direct succes want KVA bleef de bovenliggende partij. Maar het bleef kort op elkaar want we liepen samen op tot 16-15.

Als publiek voelden we daarna de wedstrijd een beetje weg glippen. KVA kwam op 2 punten voor, zelfs 3, en dan verwacht je de nekslag van 4 punten verschil wel. Daar zag het ook een beetje naar uit eerlijk gezegd. Van der Putten wisselde Bas Noordermeer van vak om daar weer goals te krijgen maar het vak slaagde er niet in om hem goed in stelling te brengen, of maakte gewoon andere keuzes, wat juist weer frustratie opleverde. En KVA liep uit. Op 19-16 pakte OVVO de time out en had je vooral Auke van Gemert in Maarssen kunnen horen.

Wat er precies bedacht werd in die time-out weten wij als publiek niet, maar het werkte wel. OVVO kwam zeer strijdbaar uit de time-out en we leefden weer, ondanks dat KVA direct de 20-16 maakte en dat voor ons op de tribunes voelde als de nekslag.

Maar niets was minder waar. De neuzen stonden weer dezelfde kant op in het eerder genoemde vak en Bas scoorde eerst vanaf de stip de 20-17 en daarna de belangrijke aansluitingstreffer, en OVVO kon op jacht.

Na goed afvangen van Jesse en kort oppiken onder de korf van Door kwam de bal bij Jairus die van korte afstand de 20-19 maakte en de show kon beginnen! Onze verdediging zette uitstekend druk op een KVA wat zich afvroeg wat er nu aan het gebeuren was, zodat Maike een afvallende bal op kon pikken. En we konden voor gelijkmaker gaan!

Ons eerste schot miste de korf, de 2e ook en dan wordt het vaak chaos en rennen.
Bal weer bij Jairus, die besloot te schieten zonder elke vorm van rebound, en dan is er maar 1 succesvolle optie: raak schieten! En dat deed hij! YES 20-20!! Nog 3 minuten!! Publiek op de banken, gekkenhuis!

Nog 3 minuten. KVA ging jagen, speelde zeer slordig en veel te gehaast (net als wij een fase eerder), maar ook dan kan de bal erin. En hij ging erin. Uw verslaggever zei nog op de tribune ‘die heer van Marnick kan niet meer joh, die is kapot’ en ja, dan gebeurt het natuurlijk….minder dan een minuut voor tijd schoot hij hem binnen: 21-20 met nog 34 seconden op de klok.

Alle ballen op Bas, wat natuurlijk niet gek was gedacht. Eerste schot op de rand, Maike vangt af. Klok op 25. Tijd zat. 2e schot op de voorkant, bal weg. Klaar…. Tenminste, dat denk je dan. KVA kreeg al snel tijdrekken (denk ik) tegen en we mochten nog een keer. 10 tellen nog!

Schot Bas, stuitert weg, Damaris er achteraan….heeft hem…..7 tellen. Iedereen onder druk. Bas maar zoeken met een diepe bal, want ja…7 tellen…dat dacht de heer van Bas ook. ‘die gaat niet schieten!’ Bas kreeg de bal….heer in zijn neus….iets te veel…..Bas er onderdoor met bal in de handen….onderhandse kans op 6 meter….best moeilijk….GOAL!!! JAAAAAAAAAAAA! GOAL!!!!!!!! 21-21! 3.4 SECONDEN OP DE KLOK! JAAAAAAAAAAAAAA.

KVA had nog maar 3.4 seconden wat natuurlijk 20 seconden had kunnen zijn als de klok elke keer netjes was gestopt. In de 3.4 seconden kwam KVA niet verder dan 1 noodschot en was de eindstand van 21-21 een feit.

Oud A1-coaches Wout en Robbin concludeerden dat ze een juiste wedstrijd uit hadden gekozen om te komen kijken en ons OVVO kliekje op de tribune had misschien geen topniveau wedstrijd gezien maar wel een topniveau spektakel. En weet u wat het is? Dat kunt u ook zien! Volgende week om 20.00 speelt OVVO 1 thuis tegen ROHDA 1. Kom kijken! Kom weer gezellig bijpraten met mensen die u best goed kent, maar al een tijd niet hebt gezien. Daar zijn we een vereniging voor. Gezellig met elkaar!

Coach Van der Putten: ‘Prachtig dat we ons terug knokken. We hebben veel gesproken over deze competitie opzet waar doorgaan tot het einde belangrijker is dan ooit. Dat we ons dan zo terugvechten is knap en geeft vertrouwen. In het spel hebben we genoeg punten om me te nemen naar volgende week en daar zullen we mee aan de slag gaan. We zijn blij dat er weer publiek was en hopen komende zaterdag in eigen huis nog meer mensen te zien.’

Goals OVVO: Door 1, Maike 1, Jesse 1, Damaris 4, Jelle 1, Ivo 1, Jairus 3, Bas 9