Verslag van een dagje OVVO: ‘op pad met de E4, E6 en C3’

Zo gelukkig is het weer zaterdagochtend! Buiten nog donker en met -2 graden in de slaapkamer best lastig om je bed uit te komen. Snel even douchen en de dames alvast voorbereiden dat ze toch echt hun bed uit moeten. Als we 20 minuten later beneden zijn voor het ontbijt spreken we de wedstrijden van de dames alvast door. Ze hebben er beide zin in en vandaag spelen ze eindelijk op de zelfde tijd en dezelfde plek, dat scheelt weer een logistieke uitdaging.

Om kwart over acht stappen we in de auto richting Maarssen voor de start van een dagje OVVO. Aangekomen bij de OVVO hal gaan de dames zich snel omkleden voor hun wedstrijden met de E4 en de E6. Ik neem snel een bakkie koffie (of iets wat daarvoor door gaat, ja beste kantinecommissie das een hint 😊). Aanrader zijn trouwens wel de vers gebakken gevulde koeken!!!

Amber en haar team (E6)hebben vandaag een makkie. Met goed spel loopt de score snel op om uiteindelijk met een dik verdiende overwinning de kantine op te zoeken (15-8). Niet slecht voor een team wat dit jaar met heel veel nieuwe spelers en speelsters is gestart (al is Amber wel een herintreder). Ik zie in dit team vooral veel plezier, inzet en leergierigheid. Nog een jaartje en dan hebben we er denk ik bij OVVO een aantal leuke spelers bij, waar we veel plezier van kunnen gaan hebben!

De E4 heeft het intussen een stuk lastiger. Het lijkt een makkelijke ochtend te worden na een rust stand van 6-2, maar opeens staan we in het begin van het vierde kwart met 7-8 achter! Das even schrikken, want tot op heden hebben we alles gewonnen. Als snel blijkt de stress aan de kant groter dan in veld. Ze trekken de stand snel gelijk en vijf minuten voor tijd doet Jan Willem een tactische meesterzet, waardoor we de tegenstanders alsnog trakteren op een nederlaag. Drie doelpunten op rij en BAM, 11-8 in de pocket. Na de mooie doorloopbal van Fleur vorige week, was het deze week Isabel die op weergaloze wijze de score opende met een fraai uitgevoerde kopie. Daar was ze zichtbaar blij mee en terecht. Fleur en Isalie pakken hun doelpuntjes mee en Levi is deze week (weer) topscoorder met 4 goals. We zijn nog steeds ongeslagen en het gat is inmiddels 4 punten, zet de (kinder)champagne voor het kampioenschap maar vast koud!

Zo en nu naar huis… Oh nee, BARDIENST! Gelukkig blijft iedereen hangen na de wedstrijden voor nog een gezellig kopje koffie (ja de hint staat nog steeds), een tosti of broodje kroket (t’s 11:00!). Ook kan ik via de ramen een blik werpen op de wedstrijd van de D1, waarin ik veel leuk talent ontwaar. Leuke pot om te zien met mooie doelpunten. Aan het einde van de bardienst schuift Jan Willem nog even achter de bar aan om ook zijn taak te vervullen. Maar drie koppen koffie, een tosti en twee chocomel later zit zijn (onze) dienst er al weer op.

Tijd om nummer drie thuis ophalen voor haar wedstrijd met de C3. Uiteraard gaan die andere twee korfbal dames mee terug, want na de wedstrijd van de C3 gaan we gezellig met ouders en kids naar PKC- KZ in Papendrecht. Maar eerst de wedstrijd van de C3. De C3 is stiekem best een leuk ploegje wat na een kampioenschap op het veld gaan ze nu ongeslagen aan de leiding in de zaal. Vandaag eens even kijken of er wat meer weerstand te bespeuren valt. Na 10 minuten wordt al snel duidelijk dat het oneerlijke strijd gaat worden. Met mooi combinatiespel, wat nonchalante acties van Thomas, veel doelpunten van Sam, een prettig meewerkende tegenstander en een aantal tactische aanwijzingen van Laurens wordt er een makkelijke overwinning geboekt (11-1). Kampioenschap kan ze in de zaal al bijna niet meer ontgaan, dus laat maar komen dat feestje!

Zo en nu snel richting Papendrecht voor een mooie en leerzame pot op het hoogste niveau. Met een aantal zo vanuit hun wedstrijdtenue in hun kleren gedoken geurende pubers (en het E-duo) schieten we de snelweg op. Als we aankomen is het een drukte van belang met parkeren. Binnen treffen we een mooie sfeer en zijn we gelijk in de stemming. Althans de ouders dan he. De pubers krijgen niet veel mee van de door PKC dik gewonnen wedstrijd. Lekker op je telefoon zitten en elkaar plagen is een beter tijdverdrijf dan kijken en leren (ach ja, zo waren we zelf natuurlijk ook).  PKC maakt er ondertussen een mooie show van een schiet met scherp. KZ daarin tegen schiet met een zeer laag percentage en krijgt daarom behoorlijk de op de broek (34-22). Gelijk maar afgesproken om met zijn alleen naar de League finale te gaan op 13 april.

Als afsluiter van deze lange OVVO dag gaan met ze allen nog even langs de Mac Donalds voor een voedzame maaltijd. Na de calorieënpreek van Ronald Siebes, over de verorberde ‘lekkernijen’, gaan we met gierende banden richting huis voor avondje op de bank ZONDER korfbal.

Was weer gezellig en volgende week zijn we weer om 09:00 present uit bij de aartsrivaal in Driebergen. En oh ja, en s ’avonds bowlen met E4 (mannenbaan is gereserveerd en de heer F. Niekerk is als 3 weken in training).

Jeroen