Voorlopige teamindelingen (jeugd) seizoen 2024/2025 (Update A + B)

Het is elk jaar weer een flinke puzzel om de teams in te delen en ook dit jaar was het ook weer een flinke kluif! We hebben daarbij veel hulp van de huidige en toekomstige trainers gehad van de diverse teams (waarvoor dank!) om tot een indeling te komen.

OVVO groeit!

In de vorige nieuwsbrief over de teamindelingen hadden we aangegeven met  in elk geval 16-17 teams te gaan starten maar dat er nog een aantal knopen door te hakken waren of we met meer team zouden kunnen starten. Het goede nieuws is dat we met maar liefst 19 teams en een mooie groep kangoeroes gaan starten komend seizoen.  Niet alleen in de A hebben we een extra team maar ook de E en F gaan we met een extra team starten dan eerder gedacht. 


Dit resulteert in het volgende mooie overzicht:

 • A-jeugd: 4 teams
 • B-jeugd: 3 teams
 • C-jeugd: 2 teams
 • D-jeugd: 3 teams
 • E-jeugd: 4 teams
 • F-jeugd: 3 teams
 • Kangoeroes

Er moet wel meteen opgemerkt worden dat we qua bezetting op de A, E en F jeugd niet ruim in de bezetting zitten maar we hebben het toch aangedurfd om met extra teams te starten vanuit het oogpunt ook zoveel mogelijk speeltijd tijdens wedstrijden te kunnen bieden in plaats van een hele volle reservebank elke week.


Graag hier rekening mee houden!!  Zie ook korfbalvrije weekenden!

Voorlopige teamindelingen

Niet alleen het indelen van teams is een lastige puzzel maar ook de nummering van teams is soms een uitdaging. De bond verlangt van ons dat we in elke categorie teams nummeren op basis van de 1,2,3 systematiek. Door deze volgorde te hanteren ontstaat er – niet onbegrijpelijk – ook altijd een beeld dat nr. 1 het beste team is en het laagst genummerde het minst sterke team.


We willen benadrukken dat voor de categorieën met meer dan 2 teams niet alleen naar kwaliteit hebben gekeken maar juist vooral ook naar samenstelling op basis van aangegeven voorkeuren qua vrienden-/vriendinnen, aantallen per team en evt bij ons bekende bijzonderheden. Het getal dat er aan het team gekoppeld is, zegt dus vaak juist niets over de sterkte van het team.


Ervaring leert dat gedurende het seizoen met name in de E en F jeugd er nieuwe leden bij komen. De bezetting laat ook zien dat we nog genoeg ruimte hebben en daarnaast past dit goed bij de groei ambities van OVVO. Het is in dit kader goed om te weten dat het mogelijk is dat we voor de zaalcompetitie nog wijzigingen in de teams gaan aanbrengen om zo ook nieuwe leden een plek in een team te kunnen bieden en de teams evenwichtig te kunnen blijven verdelen, rekening houden met aangegeven voorkeuren.

Voorlopige teamindeling A-jeugd

OVVO A1

Aimee
Bo
Lindy
Roos K.
Suzan
Tjitske
Daan H
Jelmar
Jochem
Milan
Timo
Quinten

OVVO A2

dame(s) A1
Ilse B
Kira
Lara
Lieke B.
Lisa
heer A1
Cas
Jarne
Lukas
Menno
Sam J


OVVO A3

dame(s) A2
Alicia
Ilse V
Kyra
Ramona
heer A2?
Koen
Stan
Stefan
Yannick

OVVO A4

Amber
Floortje
Laura
Nienke
Nikita
Roos
Casper
Nathanael
Sam L
Thijs-Jan
Thomas


De teamindeling voor de A-jeugd is dit seizoen een pittige opgave en zoals verwacht gaat het niet lukken om voor de A1 en A2 de teamindelingen nu al volledig af te ronden. Een aantal keuzes is inmiddels al wel gemaakt maar na de zomer zullen op basis van de trainingen en oefenwedstrijden de definitieve keuzes gemaakt worden voor de teamindelingen door de trainers van de A1 resp A2. De keuzes voor de A1/A2  kunnen nog van invloed zijn op de indeling in de A3 en A4. Dit betekent dat ook de weergegeven indeling van de A3 en A4 een voorlopige indeling is.  Voorlopig wil zeggen dat er nog spelers bij kunnen komen of dat er nog een of meer verschuivingen tussen A3 en A4 zullen plaatsvinden. Dat heeft met meerdere factoren te maken, waaronder compensatie van de heren die nog een jaar langer in de A willen blijven spelen zodat we toch met 4 teams van start kunnen (nogmaals dank hiervoor!). In de lijst met spelers ontbreekt overigens Minke. Zij heeft helaas alsnog te kennen gegeven komend seizoen niet te gaan korfballen bij OVVO.

Voorlopige teamindeling B-Jeugd

OVVO B1

Lisa J.
Olivia
Roos M
Sanne
Sara-Lin
Sarah
Elias
Jeroen
Jesper
Jorg
Levi

OVVO B2

Fiona
Isalie
Jadyn
Lieke H.
Lola
Gijs
Jurre
Lucas
Mike
Rens

OVVO B3

Ilse E
Isa
Merel
Nathalia
Noortje
Yanique
Christophe
Joshua
Mart
Mylo
Tygo

Voorlopige teamindeling C-jeugd

OVVO C1
Amy
Anna
Merel 
Saar 
Vivian
Lars
Jonathan
Rafner
Robin 
Tom

OVVO C2
Evelien
Elise K
Femke M.
Jitte
Julie
Leonie
Liz
Lotte K
Lotte M
Myrthe
Romi

Voorlopige teamindeling D-jeugd

OVVO D1
Fay
Kyra K
Lies
Maartje
Yasmijn K
Mats
Ruben
Samuel 
Thije

OVVO D2
Lisa B.
Eva
Isa 
Isa-Belle 
Jasmijn W.
Line
Nia 
Dex
Lex 
Matteo

OVVO D3
Femke K
Emma K.
Ilena
Kirsten
Noora
Amir
Ely M
Koen 
Luuk

Voorlopige teamindeling E-jeugd

OVVO E1
Leona
Maud
Quinne
Daan
Elias
Wess

OVVO E2
Isabeau
Mara
Adam
Max
Thomas


OVVO E3
Anna
Anne
Anniek
Feline
Livia

OVVO E4
Eli B
Emma
Fenna
Inge
Julia


Voorlopige teamindeling F-jeugd

OVVO F1
Lynn
Lauren
Lise
Lois

OVVO F2
Eloise
Elise
Inouk
Vayenn
Boaz
Bram

OVVO F3
Lonne
Janne
Sofie
Yfke
Jelte
Lars


Een update van de voorlopige teamindelingen voor de A en B jeugd volgt op vrijdagavond 21 juni. Dan zal dit bericht aangevuld worden met de A en B teams.

Vragen over de teamindeling?

De teamindelingen maken is zoals gezegd geen eenvoudige klus en het is eigenlijk een onmogelijke opgave om iedereen het volledig naar zijn/haar zin te maken. We hebben geprobeerd om waar het kan rekening te houden met aangegeven voorkeuren maar het kan natuurlijk ook zijn dat we ergens iets over het hoofd hebben gezien. Daarnaast begrijpen we ook dat er soms sprake van teleurstellingen kan zijn omdat iemand gehoopt had op een indeling in een ander team dan waar hij/zij nu staat.


Op maandag 24 juni tussen 19.30 – 20.30 biedt de JC de gelegenheid om vragen te stellen over de teamindelingen als je je echt niet kan vinden in de voorlopige teamindeling.


Om dit proces ook zorgvuldig te kunnen doen en een ieder die dat wil de tijd en aandacht te kunnen geven, verzoeken we je om per e-mail kenbaar te maken aan ons of je een gesprek met ons zou willen en bij voorkeur ook alvast de aanleiding van het gesprek. Dit kan door uiterlijk 22 juni een e-mail te sturen naar jc@ovvo.nl. Wij zullen je dan uiterlijk 23 juni laten weten hoe laat je precies welkom bent bij OVVO op de 24e.


Wellicht goed om alvast te weten dat de trainers een doorslaggevende stem hebben in de indeling in geval van twijfel. De JC heeft een sterk adviserende stem omdat wij niet alleen naar individuele teams kijken maar ook naar een groter geheel.

Trainers

Een team kan natuurlijk niet zonder trainer en coach die de jeugd het korfbalspel en korfbalvaardigheden bijbrengt maar ook zorgt voor korfbalplezier! We zijn heel blij dat we een hoop leden bereid hebben gevonden de rol van trainer/coach op te pakken bij een OVVO jeugdteam.


Dat OVVO groeit is super goed nieuws maar heeft ook tot gevolg dat we meer trainers & coaches nodig hebben. Doordat sommige knopen pas laat doorgehakt zijn, hebben we nog niet voor alle teams de bezetting rond, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit alsnog gaat lukken voor de start van competitie.


Daarnaast hebben we al een aantal toezeggingen van enthousiaste jeugdleden om een team te gaan trainen maar hebben we ook met hen de puzzel van de trainingstijden besproken en met hen afgesproken dat trainingstijden/-dagen ook een factor zullen zijn om te kijken welk team dan het beste bij (een van) hen past om het aantal OVVO-avonden in de week voor ze te beperken. Er hangt gelukkig dus nog wel e.e.a in de lucht maar mocht je/u dit lezen en graag nog ergens een rol van betekenis op vlak van training/coaching kunnen spelen dan hoort de JC dit heel graag.


OVVO A1: Ricardo Brouwer, Jozua van der Putten

OVVO A2: Jelle Mulder, Olaf Zaal

OVVO A3: Anna Neuhaus, Danique Loeve

OVVO A4: vacature

OVVO B1: Mark de Rooij, Mano van Holten

OVVO B2: Laurens Verkerk, Job van Keulen

OVVO B3: Jippe Hagenaars, Lukas Neuhaus, Lotte van Geffen

OVVO C1: Mirthe Kalisvaart, Anouk van Werkhoven

OVVO C2: Mario en Janneke van der Hoeven

OVVO D1: Jochem Rotscheid, Jarne Bosman, Nikita Kabel

OVVO D2: Tjitske, Kyra, Koen, Lieke, Lara

OVVO D3: René Meijer, Stan, Ilse

OVVO E1: Jeroen van Rhee, Laurens van Leeuwen

OVVO E2: Dennis van t Hof, vacature

OVVO E3: vacatures

OVVO E4: vacatures

OVVO F1: Martijn Roos, Jurre van Keulen, Gijs Hagenaars

OVVO F2: vacatures

OVVO F3: Rolien Kraak, vacatures

OVVO Kangoeroes: Kirsten van Keulen, vacatures

Trainingstijden

Nu de puzzel van de teamindelingen zo goed als gelegd is, zullen we ons als JC gaan buigen over de trainingstijden. Ook dit zal geen makkelijke puzzel zijn omdat we hier rekening hebben te houden met de trainingsdagen en –tijden van de trainers die zelf ook korfballen. We willen namelijk voorkomen dat jeugdtrainers 4 avonden per week zoet zijn met OVVO. Daarnaast moeten wij ook rekening houden met beschikbare ruimte in de zaal.


Het schema van de trainingstijden volgt zo snel mogelijk en zal op de OVVO site gepubliceerd worden en kun je ook altijd hier vinden. Op moment van publicatie van deze nieuwsbrief staan de tijden van seizoen 2023/2024 nog op de site.


Voor de E en F jeugd kunnen we wel alvast melden dat de trainingsdagen ongewijzigd blijven ten opzichte van dit seizoen.  De E-jeugd blijft op woensdag en vrijdag trainen en de F-jeugd op vrijdag. 

Opstarten nieuwe seizoen

Om te zorgen dat iedereen weer op tijd wedstrijdfit is volgen hieronder belangrijke data. Zet deze vast in je agenda en houd die data dus vrij:


 • Dinsdag 20 augustus: start trainingen A selectie, B1 en B2
 • Donderdag 22 augustus: trainingen A selectie, B1 en B2
 • Zaterdag 24 augustus: oefenwedstrijden A selectie, B1 en B2 (thuiswedstrijden)
 • Vanaf maandag 26 augustus: start trainingen voor alle teams conform trainingsschema
 • Zaterdag 31 augustus: oefenwedstrijden alle jeugdteams (iedereen speelt thuis)
 • Zaterdag 7 september: start competitie

Het programma voor de oefenwedstrijden kun je vinden via de link vinden. Op dit moment is die pagina overigens nog leeg maar gedurende de zomervakantie zal deze bijgewerkt worden met exacte tijden en tegenstanders.

Korfbalvrije weekenden

Zoals aangegeven hebben we te maken met een krappe bezetting in de teams om iedereen zoveel mogelijk speeltijd te gunnen.  Om te voorkomen dat de keuze om met 20 jeugdteams op een heuse nachtmerrie uitdraait voor het wedstrijdsecretariaat, willen alle ouders dan ook alvast oproepen zo min mogelijk af te schrijven voor wedstrijden als gevolg van weekendje weg/uitjes/andere leuke en/of planbare dingen. 


Natuurlijk begrijpen we ook dat de wereld niet helemaal om korfbal draait of altijd om korfbal kan draaien dus bij deze daarom ook alvast een overzicht van de opbouw van de competitie en de vrije weekenden om een iedereen de gelegenheid te geven zoveel mogelijk de leuke dingen in die vrije weekenden te kunnen plannen. 


Hieronder volgt het lijstje met belangrijke data voor de competitie.

 • Eind augustus: bekendmaking wedstrijdprogramma per team door KNKV
 • 31 augustus; oefenwedstrijden veld
 • 7 september: start competitie veld (najaarscompetitie)
 • 19 oktober: geen competitie, korfbalvrij weekend
 • 26 oktober: geen korfbal, korfbalvrij weekend, mogelijk oefenwedstrijden zaal
 • eind oktober/begin november: bekendmaking wedstrijdprogramma zaalcompetitie
 • 02 november: geen competitie, oefenwedstrijden zaal
 • 09 november: start competitie zaal
 • 21 december: geen competitie, korfbalvrij weekend
 • 28 december: geen competitie, korfbalvrij weekend
 • 4 januari: geen competitie, korfbalvrij weekend
 • 22 februari geen competitie, korfbalvrij weekend
 • 01 maart: geen competitie, korfbalvrij weekend
 • 22 maart: geen competitie, korfbalvrij weekend
 • eind maart bekendmaking wedstrijdprogramma veld
 • 29 maart: geen competitie, oefenwedstrijden veld
 • 05 april: start competitie veld (voorjaarscompetitie)
 • 12 april: geen competitie, korfbalvrij weekend
 • 26 april: geen competitie, korfbalvrij weekend (vanaf 28 april OVVO kamp!)
 • 3 mei: geen competitie, korfbalvrij weekend
 • 7 juni: geen competitie, korfbalvrij weekend
 • 14 juni: EINDE competitie, korfbalvrij weekend muv poule 7 teams


Het hele schema is ook via deze link te vinden. Voor de zaterdagen die niet apart genoemd staan in periode 7 september – 14 juni zijn dus competitie zaterdagen.