We doen het op z’n OVVO’s, dus met z’n allen…!

Vanavond heeft het bestuur, in overleg met de Centrale Techniche Commissie, een ingrijpend besluit genomen. Waarom is een besluit nodig?


Vanwege de avondlockdown mag er na 17 uur niet meer gesport worden. Het KNKV heeft besloten om de competitie voor wedstrijdsport (OVVO 1, 2, 3, 4, A1, B1 en C1) tijdelijk stil te leggen. Daar hebben we het mee te doen. Verder heeft het KNKV geadviseerd om de competitie voor breedtesport (de overige OVVO teams) door te laten gaan binnen de beperkingen. Dit advies vraagt om besluitvorming van verenigingen: het advies volgen of niet.


Het bestuur kan zich niet vinden in het advies. Het brengt een scheiding aan binnen OVVO. Het betekent namelijk dat een deel van de vereniging wèl kan spelen (overigens zonder te trainen), maar dat een ander deel niets meer kan. De zaal wordt, als we het advies volgen, op zaterdagen namelijk ‘bezet’ door de breedtesport en door-de-weeks trainen vóór 17 uur is niet voor iedereen een optie.


Sport, dus ook korfbal, is een deel van de oplossing van ‘het probleem Corona’. Daarom willen we íedereen de kans geven te korfballen, ongeacht in welke competitie je speelt. Want: #OVVOzijnwemetz’nallen! Daarom heeft het bestuur besloten om voorlopig NIET deel te nemen aan de competitie voor breedtesport. Dus aanstaande zaterdag zijn er géén wedstrijden. Door ons besluit is onze hal op zaterdag vrij om te trainen en creëren we de mogelijkheid dat iedereen binnen OVVO kan korfballen. We verminderen de kans op blessures èn we verminderen het aantal reisbewegingen.


De CTC gaat op dit moment aan de slag om een trainingsschema te maken, onder andere op basis van een inventarisatie die plaats vindt. Het trainingsschema voor a.s. zaterdag volgt vrijdag 3 december.


We realiseren ons dat sommigen blij zullen zijn met dit besluit, anderen teleurgesteld. Maar #OVVOzijnwemetz’nallen geeft wat ons betreft de doorslag. Dus ook dit doen we op z’n OVVO’s, dus met z’n allen.


Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met me op.


Namens het bestuur


en de CTC,


Johan Dorst, voorzitter CKV OVVO