We gaan (bijna) de zaal in!

De dagen worden al weer korter en het wordt kouder en natter buiten. Tijd om de zaal in te gaan! Spannend is het deze keer misschien wel om weer naar binnen te gaan en met alle ontwikkelingen qua groeiend aantal besmettingen blijft het nog even de vraag of we daadwerkelijk gaan starten met de zaalcompetitie op 21 november. Het blijven rare tijden met dat Corona virus om ons heen.  Eind september werd ineens aangekondigd dat er geen publiek meer langs de lijn mocht staan bij trainingen en wedstrijden. Logisch dat het gebeurd maar gezellig is anders! Maar zoals onze nieuwbakken voorzitter wijs heeft gezegd #jemoeterwatvanmaken!  Dus laten we dat maar gewoon doen en lekker met elkaar blijven korfballen. Corona of geen Corona, met of zonder publiek bij ons geldt immers Op Volharding Volgt Overwinning!

Chapeau voor het wedstrijdsecretariaat

Dat het Coronavirus ook effect heeft gehad op de korfbaljeugd heeft vooral het wedstrijdsecretariaat geweten. Het regende afmeldingen vanwege verkoudheden en ziekte en testresultaten die afgewacht moesten worden. Het was echt een flinke puzzel om alle weken de teams weer goed gevuld het veld in te kunnen sturen op zaterdag of zeer regelmatig ook op een doordeweekse avond. Chapeau dus voor het wedstrijdsecretariaat!

Een C-team minder maar een E en F team meer

Door de vele afmeldingen op het veld, de beperkte bezetting in een aantal teams en het nog steeds niet hebben kunnen vinden van trainers voor alle teams heeft er bij de JC toe geleid dat we gekeken hebben naar het aantal jeugdteams dat we in de zaal wilden laten starten. Om het leuk te houden voor alle betrokkenen hebben we besloten om met 1 C-team minder te gaan starten in de zaal dan op het veld.  In overleg met betreffende trainers van de jeugdteams hebben we spelers van de C3 opnieuw ingedeeld en hebben daardoor ook een beperkt aantal verschuivingen in de B-teams toegepast. Dit alles om alle teams vol genoeg maar ook weer niet te vol te maken.  Zo komt iedereen tenminste aan spelen toe en hebben we een buffer in de teams indien verkoudheid, griep of andere narigheden de kop op steken. Alle betrokken spelers zijn inmiddels individueel geïnformeerd.  


Het goede nieuws is dat in de afgelopen weken we een hoop nieuwe leden hebben mogen verwelkomen en zij hebben de eerste wedstrijden al met veel enthousiasme gespeeld. Het aantal nieuwe aanmeldingen heeft er toe geleid dat we de in zaal met een E5 en een F2 gaan starten. We zijn nog bezig met de teamindelingen dus graag nog even geduld. De informatie volgt zsm na de herfstvakantie. 

Trainingen komende weken

De zaaltrainingen starten in principe vanaf maandag 26 oktober, dus direct na de herfstvakantie. Sporthal Zuilen is dan nog niet beschikbaar dus in die 1e week volgt nog een apart trainingsschema. alle teams tenminste 1x te kunnen laten trainen. Houd de website en je teamapp in de gaten voor meer info.  We zullen dit schema zo snel mogelijk plaatsen.


Voor de komende weken ziet het trainingsschema er als volgt uit:

  • Week 12 oktober: alle teams trainen nog op het veld op basis van huidige schema.
  • Week 19 oktober:  alle teams zijn VRIJ, met uitzondering van de A1 en A2 ivm afronding competitie op het veld
  • Week 26 oktober: start zaaltrainingen met afwijkend rooster (volgt asap)
  • Week 2 november en daarna: trainingen zaal obv rooster hieronder

Trainingsschema zaal

Hieronder vind je het trainingsschema voor de zaal. Het is plezierig om te constateren dat het ook dit seizoen weer gelukt is om alle jeugdteams 2x in de week te kunnen laten trainen.


Zoals al wel aangegeven bij de publicatie van het trainingsschema voor het veldseizoen zullen een aantal teams van trainingsdag en/of –tijd wisselen. Dit is simpelweg het gevolg van het feit dat we op het veld 5-6 teams tegelijk kunnen laten trainen en in de hal maar 2 teams tegelijk. Kijk daarom goed naar het onderstaande schema.  De trainingstijden zullen ook per team op korte termijn bijgewerkt worden dus ook daar kun je de informatie straks vinden.