We gaan de zaal weer in!!

De dagen worden korter en dat merken we want we trainen alweer een tijdje met de lichten aan. Ook de avonden worden kouder dus de tijd is aangebroken om weer naar binnen te gaan en de zaalschoenen op te gaan zoeken… of nog gauw even nieuwe te kopen!

OVVO Toppers

Voordat we verder gaan met alle praktische zaken rondom het korfballen in de zaal beginnen we even mooi nieuws! Want naast alle mooie OVVO prestaties van onze OVVO kanjers – zie einde van deze nieuwsbrief –  hebben we ook nog een aantal toppers in ons midden die naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden bij OVVO nog niet genoeg gekorfbald hadden en daarnaast ook nog eens meededen een regionale selectietrainingen, en hoe! Wij zijn supertrots om te vermelden dat een aantal van hen definitief geselecteerd is voor het regio team.  Zij zullen in de herfst- en kerstvakantie toernooien spelen tegen andere RTC team (regio talenten centrum).

Voor regio Noord-West zijn Job (team tot 17 jaar) en Timo (team tot 15 jaar) geselecteerd en voor regio Amsterdam (team tot 15 jaar) zijn Lindy, Jelmar en Milan geselecteerd.  Gefeliciteerd toppers en veel succes & plezier op de toernooien.

Herfstvakantie: geen trainen

In de herfstvakantie – week van 18-22 oktober – is er alleen voor de A1 en de reserves uit A2/B1 nog buiten trainen. Alle overige jeugdteams hebben geen trainen.


Vanaf maandag 25 oktober gaan we in de zaal trainen. Dit geldt niet voor de A1 en de reserves uit de A2/B1 omdat zij op 30 oktober nog een wedstrijd op het veld spelen. Deze groep traint deze week nog buiten. De rest van B1 en de A2 heeft op dinsdag 26 oktober geen trainen en traint op donderdag 28 oktober (en 4 nov) gewoon in de zaal.

De A1 begint in de week van 8 november met de zaaltrainingen.

Aanpassing aantal jeugdteams

Helaas hebben we moeten besluiten om in de zaalcompetitie met zowel een E-team als F-team minder te gaan spelen dan op het veld. De bezetting is simpelweg te krap en het is voor de kinderen, ouders en wedstrijdsecretariaat op deze manier niet vol te houden. We hadden gehoopt/gegokt op de komst van nog een aantal nieuwe jeugdleden na de zomervakantie maar het heeft niet zo mogen zijn.  In overleg met betrokkenen voegen de F1 en F2 dus samen en dat geldt dus ook voor de E1-E3 die verder gaan als E1 en E2. Over de aangepaste teamindeling bij de E zijn de trainers, ouders en kinderen inmiddels geïnformeerd. Voor de oefenwedstrijden in de zaal (zie verderop) zullen de E3 en F2 nog wel een aparte oefenwedstrijd spelen.

Aangepast trainingsschema t/m 7 november

In de zaal trainen we niet alleen in de OVVO hal maar hebben we op de dinsdag, woensdag en donderdag ook enkele uren ter beschikking in Sporthal Zuilen. Aangezien we pas vanaf dinsdag 9 november daar terecht kunnen, geldt er in de periode 25 oktober t/m 7 november een aangepast trainingsschema en trainen alle teams in deze periode 1x in plaats van 2x.


Onderstaande aanpassingen zijn ten opzichte van het overzicht zoals hieronder vermeld met het trainingsschema vanaf 8 november.


Maandag 25 oktober en 1 november:

19.00 – 20.00 uur B3 en B4


Dinsdag 26 oktober en 2 november:

17.30 – 18.30 uur C2 

18.30 – 20.00 uur B2 en C1


Woensdag 27 oktober en 3 november:

18.00 – 19.00 uur C3 en D3

19.00 – 20.00 uur A3 en G-team


Donderdag 28 oktober en 4 november:

17.45 – 18.45 uur D1 en D2

18.45 – 20.15 uur A2 en B1


Vrijdag 29 oktober en 5 november:

17.00 – 18.00 uur F1

18.00 – 19.00 uur E1 en E2

Trainingsschema vanaf 8 november

Oefenwedstrijden en start zaalcompetitie

Op zaterdag 16 oktober speelden bijna alle teams hun laatste veldcompetitie wedstrijd. Alleen de A1 heeft op 23 en 30 oktober nog competitie en de B3 heeft op 28 oktober nog een inhaalwedstrijd. Alle overige teams zijn dus vrij op deze beide zaterdagen.


Houd zaterdag 6 november alvast vrij want op deze dag is er voor de kangoeroes, F-jes, E-tjes en D-tjes een vriendjes en vriendinnetjesdag. Voor de A, B en C jeugd zal er een schotcompetitie georganiseerd worden. Op www.ovvo.nl zal hier binnenkort meer informatie beschikbaar komen.


Zaterdag 13 november en zaterdag 20 november zullen er voor alle jeugdteams oefenwedstrijden zijn. Het schema met de tijden en locaties is beschikbaar op https://www.ovvo.nl/competitie/oefenwedstrijden. Graag dit goed bekijken!


De officiële zaalcompetitie start op 27 november. Op dit moment is het wedstrijdprogramma nog niet bekend. Zodra dit wel het geval is, zal dit op de ovvo site bekend gemaakt worden.


Zaterdag 18 december is de laatste competitiewedstrijd van dit jaar en de competitie gaat weer verder op zaterdag 15 januari 2022. Dit betekent dus dat er in de tussenliggende periode – maandag 20 december t/m vrijdag 7 januari – er een soort winterstop is en er wordt in die periode ook niet getraind Vanaf maandag 10 januari worden de trainingen weer hervat conform schema.

Kampioenen!!

En hoe leuk is het om deze nieuwsbrief af te sluiten met kampioenen!! Onze jeugdteams hebben het heel erg goed gedaan in de najaarscompetitie en de volgende teams mogen zich in ieder geval herfstkampioen noemen:

  • B1
  • B2
  • C1
  • C2
  • D1

Alle spelers, trainers en begeleiders gefeliciteerd met dit top resultaat!

Ook de D3 maakt nog kans op het kampioenschap. Daar later hopelijk meer over.