WE GAAN NAAR BUITEN!!

Huh, naar buiten? Nu al? Jazeker!!  Aan de trainingen en onderlinge wedstrijdjes spelen is met ingang van 15 december jl. een plotseling einde gekomen want binnensport werd toen vanwege corona niet meer toegestaan.

Binnen de regels die het kabinet heeft vastgesteld, is het voor de jeugd t/m 17 jaar wel toegestaan om buiten te sporten en ook onderlinge wedstrijdjes te spelen. Als bestuur en JC hebben we de boel even aangekeken, ook in verband met de destijds toenemend aantal besmettingen onder de jeugdleden, maar zijn we tot de conclusie gekomen dat we met z’n allen wel lang genoeg stil hebben gezeten en dat het de hoogste tijd is geworden om de draad, ehh.. de bal, weer op te pakken!

Wat gaan we doen?

We willen alle jeugdspelers de mogelijkheid geven om op een doordeweekse avond een keer te trainen en daarnaast organiseren we om de week op zaterdag korfbalactiviteiten. We doen dit in beide gevallen per leeftijdscategorie in plaats van volledig met je eigen team. Voor de zaterdagen zijn we nog bezig met de exacte invulling ervan, maar we kunnen bijvoorbeeld alvast verklappen dat er op zaterdag 13 februari een OVVO Mixtoernooi zal plaatsvinden.

Uiteraard zijn alle jeugdspelers van harte welkom en zien we iedereen heel graag weer bij OVVO, maar we benadrukken wel dat deelname aan de trainingen en/of zaterdagse korfbalactiviteiten geheel vrijwillig is. Niemand zal verplicht worden om te komen, doe vooral wat goed voelt!  

Wanneer mag ik buiten korfballen?

Met ingang van 12 januari gaan we weer starten met het buiten trainen op basis van het volgende schema:

Voor de zaterdagen geldt dat er korfbalactiviteiten op de volgende zaterdagen georganiseerd zullen worden:

 • 16 januari
 • 30 januari
 • 13 februari (Mixtoernooi, afwijkende tijden)
 • 27 februari

Qua tijdstippen op deze zaterdagen kun je onderstaand schema voorlopig aanhouden:
Op zaterdag 16 januari:
9.30 – 10.30 F
10.45 – 12.00 E & D
12.15 – 13.30 C
13.45 – 15.00 B
15.15 – 16.30 A

Korfballen doen we coronaproof!

Buitensporten en dus buiten korfballen mag zolang we ons met z’n allen goed aan de coronaspelregels houden. We hebben daarom het coronaprotocol nog een keer goed bekeken en zetten hieronder de spelregels voor iedereen op een rijtje, ook voor de ouders die hun kind komen brengen of ophalen.

 • Als je positief getest bent, in quarantaine zit of verkoudheidsklachten hebt, dan blijf je thuis!
 • Via de Teamapp vindt de verplichte gezondheidscheck kort voor de training plaats door de trainer;
 • Trainers zijn tevens toezichthouders;
 • A-spelers die 18 jaar of ouder zijn, mogen meetrainen met de A-jeugd mits maximaal een derde van de totale groep. 18+ moet wel onderling anderhalve meter afstand bewaren;
 • Kom bij voorkeur zoveel mogelijk zelf op de fiets naar OVVO; Als je als ouder je kind brengt, dan graag afzetten op de parkeerplaats. Ouders van de allerkleinsten mogen even meelopen, maar het niet is niet de bedoeling dat je tijdens de training blijft kijken of onder de veranda gaat zitten;
 • Ga voorafgaand aan de training thuis naar de WC. De OVVO-hal is dicht en alleen voor ‘hoge nood’ open;
 • Was voorafgaand aan de training thuis je handen;
 • Desinfecteer je handen bij de ingang van het kunstgrasveld en als je het veld verlaat;
 • Schud geen handen, geef geen high-fives;
 • Neem je eigen bidon mee en drink daar alleen zelf uit;
 • Mondkapje buiten niet verplicht;
 • Direct na de training of activiteit verlaat je het Sportpark.

Lees hier de laatste update van het coronaprotocol.

Last but not least

Het zal even wennen worden om al in januari naar buiten te gaan in plaats van eind maart/begin april zoals we altijd gewend waren en dat geldt ook voor de temperatuur waarin we buiten mogen korfballen!

Het is daarom van belang dat alle spelers, maar ook de trainers zich warm genoeg kleden om lekker te kunnen blijven korfballen. Hoeveel lagen dat is, is voor elk kind verschillend, maar een lange broek en lange mouwen zijn in elk geval een must. Thermoshirt is een aanrader. Tassen en jassen mogen onder de veranda neergezet worden. Om het korfballen  verantwoord te houden, trainen we niet als het regent of sneeuwt. Bij twijfel beslist de trainer en informeert via de teamapp.

Als er vragen zijn over het coronaprotocol en/of het buiten korfballen, neem dan contact met ons op via een  mail  naar jc@ovvo.nl en/of bestuur@ovvo.nl.

We wensen iedereen  die dat wil en kan in ieder geval veel korfbalplezier op het veld!

Sportieve groet,

Bestuur en JC OVVO