Column: We zijn op TV!

Wat ben ik weer trots dat ik een OVVO’er ben. Waarom? Dat zal ik proberen uit te leggen.


Ik begin met de vrijdag. Een doodgewone dag denkt u misschien, dat klopt totdat om 17.00 uur opeens drie superleuke Pieten in de sporthal staan. Het schijnt dat Rob vd Wilt, de juiste Pieten-QR-ode had. Deze drie Pieten hebben meegedaan met de training die verzorgd werd door Jeroen van Rhee. De kinderen en volgens mij ook de Pieten hebben erg genoten en veel plezier gehad.


Dan zaterdag, een dag om in te lijsten. Helaas niet wat betreft de C3 uitslag, maar soms draait het leven van een OVVO’er niet alleen om een uitslag van een wedstrijd! 


Vandaag is dé dag dat we officieel gebruik kunnen maken van de OVVO-livestream!!!!  Ik kan vandaag ‘met mijn bord op schoot’ naar OVVO kijken. Hoe mooi is dat. 


Er worden livestream beelden verstuurt door een groep jonge mannen. Job, Lukas, Mischa, Lukka, Jippe en de iets ouder jongere Laurens. (Ik weet uit betrouwbare bron dat we ook bezig om binnenkort de statistieken in beeld te brengen. Ingmar, Jarno en Martin zijn al bezig met de voorbereiding.)


Hoe mooi is dit.  Deze top vrijwilligers die tussendoor ook allemaal nog een team trainen en coachen proberen ons, mij, te faciliteren zodat ik alsnog de wedstrijden kan kijken. Vandaag zijn dit de A1, en ons 1e en 2e team, maar in de toekomst gaan zij eraan werken om nóg meer teams te laten zien. Nu worden deze beelden zelfs nog verstuurd vanaf een eigen 4G (niet te verwarren met 2G) bundel van Laurens, dus het is nog even ‘behelpen’ zoals hij dit zelf zegt.


Behelpen, behelpen, waarom zijn wij, ik, Nederlanders altijd zo negatief en kijken we vooral naar wat er niet goed gaat. Waarom gaat Laurens zich naar mij hierover verontschuldigen? Heren van de livestream super dat jullie dit in jullie vrije tijd willen doen! (Sowieso ben ik blij met al onze vrijwilligers die elke week, weekend weer van alles doen om OVVO een nog mooiere club te maken)


Oké ik zit dus met mijn bord op schoot te kijken naar de livestream, waarbij de streamers zelfs de doelpunten (heel professioneel) meteen in een herhaling laten zien. Terwijl ik naar OVVO2 zit te kijken krijg ik opeens een pop up op mijn telefoon. Als ik deze open zie ik dat ik even naar het 8-uur journaal moet kijken. “Wat zal het zijn? Is het een extra persconferentie van Mark Rutte?” Ik ben benieuwd en kijk om 8 uur naar het journaal.


WAT ZIE IK DAAR?????!!!!! OVVO OP HET JOURNAAL!!!!


Ik zie een mooie reportage vanuit onze OVVO-hal. Op de achtergrond is de C2 bezig met een wedstrijd. Ik zie zelfs een heel mooi doelpunt van Lara! Ik heb even naar de kijkcijfers van zaterdag gekeken, maar 2.618.000 mensen hebben dit mooie doelpunt gezien. Dit was nog niet alles. Er was ook een diepte-interview met Ingmar en Floor en natuurlijk onze voorzitter Johan. Ik vergat te eten en zat alleen maar te glimlachen toen ik dit alles zag. Nogmaals 2.618.000 hebben dit gezien, dus als er morgen op school mensen een handtekening willen. Bereid je er vast op voor, wil ik als tip meegeven.


Helaas is de aanleiding van dit nieuwsitem niet ‘fijn’, de gevolgen van de nieuwe maatregelen rondom de pandemie. Tsja hoe dit er allemaal uit gaat zien, weet ik ook niet. Ik lees in de krant dat “we ons moeten realiseren dat niet alles maakbaar is” Nu dat vind ik een wijze afsluiting. Mooier kan ik hem niet maken.


Laten we met elkaar kijken wat er kan en hiervan genieten en ondertussen vooral……… gezond blijven!!!


Groet Jacqueline