Wissels goed invullen (coaches en scheidsrechters)

Vanuit het KNKV hebben wij onderstaand bericht ontvangen. Wij hopen dat jullie dit goed doornemen en je hier aan houden. Iedereen wil immers een eerlijke competitie.
Alvast bedankt.

 

De scheidsrechterscommissie

 

Na elke wedstrijd moet er een Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) worden ingevuld. Door middel van het DWF wordt er gekeken of er onreglementaire zaken zijn gebeurd in een wedstrijd. Het is dan ook belangrijk en verplicht dat het DWF volledig en naar waarheid wordt ingevuld. Denk hierbij niet alleen aan het invoeren van de opstelling, maar ook het vastleggen van alle wissels hoort daarbij. Helaas zien we toch nog bij veel wedstrijden dat dit niet gebeurt. Wedstrijden worden een aantal minuten na het laatste fluitsignaal vastgelegd waarbij er geen wissels of dergelijke zijn ingevoerd. Wij willen nogmaals benadrukken hoe belangrijk het is om het DWF volledig in te vullen. Iedereen wil immers een eerlijke competitie.

 

Invoeren wissels
Bij het invoeren van wissels komt er wel eens de melding dat een speler in het veld staat. De oorzaak ligt daarin het feit dat de tijden van de wissels niet opeenvolgend zijn. De tweede helft moet daarbij doorgeteld worden, dus vanaf minuut 26 (bij schotklokwedstrijden) of minuut 31 (bij wedstrijden zonder schotklok).