Yannick van Hattem in Ecuador

Beste OVVO-leden,


Sinds 6 maart zit ik in Ecuador om te helpen bij een non-profit organisatie in de hoofdstad van het land, Quito. De organisatie, Foundacion a Favor de la Vida (Stichting ten gunste van het leven) houdt zich bezig met het duurzaam ontwikkelen van de landbouw in de meer afgelegen gemeenschappen rondom de stad, het beschermen van de natuur door schadelijke landbouwgebruiken te ontmoedigen en het ondersteunen van duurzame energie. Ook neemt de stichting een sociale rol op zich, door kindercentra in de gemeenschappen te creëren en te ondersteunen waardoor de ouders (vaak alleenstaande moeders) zich meer kunnen richten op het bewerken van het land. Dit zorgt er voor dat de ouders niet hun geluk in de stad gaan zoeken. Vaak komen ze hier bedrogen uit, waardoor kinderen op straat komen te leven.


In de afgelopen weken heb ik zelf kunnen zien en bijdragen aan het belangrijke werk van de organisatie. Zo heb ik de gemeenschappen bezocht en heb ik kunnen zien hoe de kinderen worden opgevangen, eten krijgen en zich kunnen ontwikkelen (stiekem ook nog even kunnen schilderen). Ook ben ik op bezoek geweest bij verschillende energiebronnen, zoals hydrostations en solarplants. Sonia Balladares is al sinds 2000 de oprichter van deze organisatie en zet zich hard in om de samenleving in Quito op sociaal en duurzaam vlak te ondersteunen. Ze heeft me een aantal keer laten weten hoe ze dit zelf vroeger gestart is doordat ze de kinderen op straat zag leven zonder ouders of ander vangnet. Op dit laatste deel, het duurzaam ontwikkelen van de maatschappij, ligt op het moment de focus van de stichting.


Op 2, 3 en 4 juni van dit jaar organiseert de stichting de ECOfair, een beurs waar technologieën, ideeën en kennis wordt gedeeld met de lokale bevolking door verschillende bedrijven, universiteiten en particulieren. Het doel van de beurs is om kennis bij de mensen te brengen en connecties te creeren die zonder de beurs misschien moeiijk tot stand zijn te brengen. Hierbij zou ik graag jullie hulp willen vragen. Het financieren van de beurs kost veel geld. Ondanks dat we achter de schermen hard bezig zijn om dit voor elkaar te krijgen, helpt elke donatie de stichting erg veel. Ik hoop dat jullie ook iets willen/kunnen bijdragen om de beurs zo succesvol mogelijk tot stand te brengen. Zie hieronder de link naar de donatiepagina en wat fotos van het werk de afgelopen weken.


Bij voorbaat dank en ik hoop op jullie steun.
Groetjes,
Yannick


https://gogetfunding.com/help-promoting-rural-community-development-and-nature-protection-in-ecuador/